Karaelmas Mahallesi'ndeki evlerinde, yaklaşık bir ay önce ölü bulunan ve çocukları olmayan Galip (71) ve Münevver Kaya'nın (76) evinde temizlik yapan akrabaları Refik (55) ve eşi Cahide U. (48), çiftin nüfus cüzdanı ile içinde 2 bin lira para bulunan banka cüzdanı buldu. Çift, hesaptaki parayı çekebilmek için merhum Galip Kaya'nın nüfus cüzdanına kendi fotoğrafını yapıştırarak ilgili banka şubesine gitti. Durumdan şüphelenen banka görevlisinin, nüfus cüzdanı ve hesap cüzdanıyla banka müdürünün odasına gitmesinden dolayı panikleyen Refik-Cahide U. çifti, parayı almadan bankadan ayrıldı.

Bu arada, banka görevlilerinin haber verdiği polis ekipleri, güvenlik kamerasından yola çıkarak Refik-Cahide U. çiftine ulaşarak gözaltına aldı. Zanlı çift, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

ÇİFT 26 ŞUBAT'TA EVLERİNDE ÖLÜ BULUNMUŞTU

Karaelmas Mahallesi'nde, 26 Şubat'ta Galip Kaya (71) ve eşi Münevver Kaya (76) evlerinde ölü bulunmuş, çiftin kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için cenazelerden alınan örnekler Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti.