Meslektaşlarını yanına yaklaştırmayan emekli polis, karısının olay yerine gelmesi ile elindeki silahı bırakırken, eşine sarılıp göz yaşı döktü.
 
Olay, sabaha karşı saat 03.30 sıralarında Mahmudiye Mahallesi Zeytinlibahçe Caddesi üzerinde meydana geldi. Vatandaşların 'Eli silahlı bir kişinin sokakta dolaştığı' ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, cadde üzerinde kanlar içinde yatan bir kadın cesedi ile ceset başında elinde silahla bekleyen bir kişiyle karşılaştı. Eli silahlı şahıs, olay yerine ilk gelen polis ekiplerine teslim olmayacağını söyleyip tabancayı başına dayayınca, cadde trafiğe kapatılarak bölgeye çok sayıda çelik yelekli takviye polis ekibi sevk edildi. Bir süre sonra eli silahlı şahsın emekli trafik polisi Kemal S., olduğu anlaşılırken, yerde cansız yatan kadının ise bir barda çalışan Meliha Karaduman (37) olduğu belirlendi.
 
Alkollü olduğu iddia edilen emekli polis memuru Kemal S., elindeki silahla uzun süre ceset başında bekleyerek meslektaşlarına zor anlar yaşattı. Kemal S., teslim olmamakta direnince olay yerine Özel Harekat polisleri de çağrıldı. Ayrıca bir zırhlı araç ile ambulanslar da hazır bekletildi. Zaman zaman elindeki tabancasını başına dayayan, bazen cesedin yanına oturan bazen de yol ortasına çıkıp elindeki silahı yere bırakan emekli trafik polisi, eşinin olay yerine gelmesini istedi. Emekli polis memurunu ikna etmeye çalışan polis müdürleri ise, silahı bırakması halinde eşinin getirilebileceğini söylediler. Saatler süren pazarlık sonunda emekli polis memuru Kemal Sayılır'ın ismi açıklanmayan karısı olay yerine getirildi. Polis ekipleri, emekli polisin karısına da zarar verebileceği ihtimalini düşünerek oldukça temkinli bir şekilde kadını kocasının yanına yaklaştırdı. Kocasını elinde silahla bir ceset başında gören kadın ise, eşine sarılıp uzun süre göz yaşı döktü. Karı-koca bir süre bir birlerine sarılıp ağladıktan sonra, silahını elinden bırakan emekli polis Kemal Sayılır meslektaşları tarafından gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
 
Olayın neden kaynaklandığı henüz bilinmezken, emekli polisin, bayan arkadaşını karısına ve kendisine hakaret ettiği için öldürdüğü ileri sürüldü. Ceset ise, polisin yaptığı incelemenin ardından otopsi için Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürüldü.