Adana"da değişik tarihlerde 4 kişiyi öldüren, daha sonra öldürdüğü kişilerin mezarlarını ziyaret ettiği iddia edilen 32 yaşındaki N. Ç."ye, "kuyumcu Sebahattin Tokmaklar'ı öldürmek, kalfası Selçuk Aydıngül'ü yaralamak ve 10 kilo altını gasp etmek" suçundan ömür boyu hapis ile birlikte 28 yıl 4 ay hapis cezası verildi.


Dönerci ustası N. Ç., 2004"de Adana"nın merkez Yüreğir İlçesi"nde İsmail Soner Gürler"i, 2005"de Yalçın Uğurlutan"ı tabancayla öldürdü. 2 Ekim 2006"da ise Gaziantep"e altın satmaya giden kuyumcu 52 yaşındaki Sabahattin Tokmaklar"ın otomobilini kalaşnikof tüfekle taradı. Tokmaklar"ı öldürdü, kalfası 38 yaşındaki Selçuk Aydıngül"ü de yaraladıktan sonra 10 kilo altını alarak kaçtı. Bir ay sonra ise Ceyhan"da samimi arkadaşı Deniz Köse"yi tabancayla öldürdü. Adana polisinin her yerde aradığı 4 kişinin katili N.Ç. 14 Aralık 2007"de yakalandı.


Tutuklanan N.Ç., suç ortağı olduğu iddia edilen 35 yaşındaki M.Y. ve tutuksuz 30 yaşındaki T. K., kuyumcu Tokmaklar"ı öldürmek ve kalfasını öldürmeye teşebbüs etmek suçlarından haklarında Adana 4"üncü Ağır Ceza Mahkemesi"nde açılan davada karar duruşmasına çıktı. Hakkında, 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, gasp suçundan da 15 yıl ağır hapis cezası istenen N.Ç., jandarmada kuyumcu Tokmaklar"ı kendisinin öldürdüğünü kabul ederken, mahkemede suçsuz olduğunu öne sürdü. Son savunmasını yapmak istemeyen N.Ç., suçsuz olduğunu tekrarladı. N.Ç.'yi kuyumcu gaspına azmettirdiği iddia edilen ve olay sırasında başka suçtan cezaevinde bulunduğu belirlenen T. K. ile M. Y. ise olayla ilgilerinin olmadığını iddia etti.


Mahkeme heyeti, N.Ç.'ye kuyumcuyu öldürmekten ömür boyu, kuyumcunun kalfasını yaralamaktan 15 yıl 10 ay, 10 kilo altını gasp etmekten ise 12 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Diğer 2 sanık ise, delil yetersizliğinden beraat etti. N.Ç.'nin, diğer 3 cinayet suçundan yargılaması ise farklı mahkemelerde sürüyor.

"Kelimei şahadet getir"


N.Ç., işlediği 4 cinayetten Yalçın Uğurlutan ile Deniz Köse"yi kendisinin öldürdüğünü kabul etti. Diğer 2 cinayeti ise kendisinin işlemediğini iddia eden N.Ç., Uğurlutan"ı nasıl öldürdüğünü şöyle anlattı:
“Yalçın ile aramızda husumet vardı. Zorla otomobile bindirip köye götürdüm. Arabamdan dışarıya çıkarıp, "sen bana çok haksızlık yaptın ve hakkımı yedin" dedim. O da bana "haklısın ağabey bana ne yapsan haklısın, özür diliyorum. Bana bir şans ver" diyerek yalvardı. Ben de ona "Sana bir hak tanıyacağım onu da yerine getir. Kelimei şahadet getir" dedim. Bir el karın bölgesine ateş ettim. Yere yığıldı, tam kalbine 1 el daha ateş ettim. Sonra kürek ve kazmayla çukur açarak cesedini gömdüm.”


Öldürdüğü kişilerin mezarlarını daha sonra ziyaret ettiğini de söyleyen N.Ç., samimi arkadaşı Deniz Köse"yi ise nasıl öldürdüğünü yargılandığı Ceyhan Ağır Ceza Mahkemesi"nde şöyle anlattı:
“Ceyhan"a döner tezgahı yaptırmaya gittim. 20 yıldır tanıştığım arkadaşım Deniz Köse ile karşılıklı tavla oynadık. Bu sırada şarap da içtik. Akşam üzeri Köse, özel görüşme yapacağını söyleyerek beni düşmanım olan Yusuf Arslan"ın evinin yanına götürdü. Burada bana "Yusuf ile görüştüreceğim seni" dedi. Ben de, "Sen Yusuf"un düşmanım olduğunu bilmiyor musun?" diye çıkıştım. "Yusuf" diye bağırınca tabancamı çekip, gün boyu tavla oynayıp şarap içtiğimiz arkadaşım Deniz Köse"nin kafasını 2 el ateş edip öldürdüm. Bana pusu kurduğunu düşünmüştüm.”