DENİZLİ'de, geçen cuma günü otomobilinde cesedi bulunan 40 yaşındaki Süleyman Yarımca'yı öldürdükleri belirlenen yeğenin eşi 29 yaşındaki B.Ş. ve arkadaşı 23 yaşındaki C.K. jandarma tarafından yakalandı. Suçlarını itiraf eden katil zanlılarından B.Ş.'nin Süleyman Yarımca'nın cenaze törenine ön saflarda katılıp, mezarına toprak attığı ortaya çıktı.

İl Genel Meclisi üyesi ve MHP Kale İlçesi Belediye Başkan Adayı İsmail Yarımca'nın amcasının oğlu Süleyman Yarımca'nın cesedi geçen cuma günü Aşağışamlı Beldesi yakınlarındaki bir tarlada 20 F 0922 plakalı otomobilinde bulunmuştu. Tabancayla başından 4 kurşunla öldürüldüğü belirlenen Yarımca'nın cesedi, Ulu Cami'de kılınan namazın ardından Asri Mezarlık'ta toprağa verilmişti.

Olayın ardından soruşturma başlatan jandarma, evli bir kız çocuğu babası Yarımca'nın en son yeğeni G.Ş.'nin eşi B.Ş. ile görüldüğünü tespit etti. Bir demircide işçi olarak çalışan B.Ş., gözaltına alındı. B.Ş., jandarmadaki sorgusunda Yarımca'yı eşi Zeynep Yarımca'nın azmettirmesi sonucu arkadaşı C.K. ile öldürdüklerini itiraf etti. B.Ş., geçen yıl Temmuz ayında Ergür Kablo Şirketi'nden emekli olan Süleyman Yarımca'yı, 30 bin YTL tazminatını bir otomobil alım satım işiyle dolandırmaya çalıştıklarını, bu nedenle aralarında çıkan tartışma sonucu öldürdüklerini de iddia etti.

Bunun üzerine jandarma, C.K. ile psikolojik tedavi gördüğü ileri sürülen Zeynep Yarımca'yı da gözaltına aldı. Zanlıların öldürdükleri Yarımca'nın cebindeki 980 TL'yi de aldıkları belirlendi. Dün adliyeye sevk edilen zanlılardan B.Ş. ve C.K., tutuklandı. Kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen Zeynep Yarımca ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan zanlılardan B.Ş.'nin büyük bir soğukkanlılıkla Yarımca'nın Ulu Cami'deki cenaze töreninde katılıp, ön saflarda namaz kılıp, mezarına toprak attığı ortaya çıktı.

MİLLİYET