Antalya 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "kasten öldürme"  suçlamasıyla tutuklu olan sanık Sedat Uluışık (36), öldürülen Sultan Uluışık'ın yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Sanık hakkında ayrı yaşadığı eşinin şikayeti üzerine "basit yaralama",  "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "hakaret", "konut dokunulmazlığını ihlal  etme" ve "yağma" suçlarından da dava açıldığı belirtildi.

Duruşmada dinlenen tanıklar, Sedat Uluışık'ın eşine şiddet  uyguladığını ifade etti. Söz verilen sanık Uluışık, suçlamaları kabul etmeyerek, "Aramızda tartışmalar olurdu ama kendisini dövdüğüm, saçını kestiğim iddiaları doğru  değil." dedi.

Mahkeme heyeti, diğer tanıkların dinlenmesi ve dosyadaki eksikliklerin  giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Kepez ilçesinde, eşinden ayrı yaşayan Sedat Uluışık'ın, tutuklu  bulunduğu Dalaman Açık Cezaevi'nden firar ederek kayınvalidesinin evinde eşi  Sultan Uluışık'ı (27) 5 Aralık 2017'de bıçaklayarak öldürdüğü, aynı evde bulunan  Mehmet Sabir Öztoprak'ı (60) ise ağır yaraladığı öne sürülmüştü. Öztoprak,  tedavisi devam ederken hayatını kaybetmişti.

KENDİNİ BÖYLE SVUNMUŞTU

Eşinin ve annesinin iftirası yüzünden şiddet uyguladığı gerekçesiyle cezaevine girdiğini iddia eden Sedat Uluışık,  ilk duruşmada kendini şu sözlerle savunmuştu: "Ben inşaatlarda aç susuz çalışarak aileme bakardım. Hatta onlara bakmak için dişlerimi bile yaptıramadım. Ben Dalaman Açık Cezaevi'nden eşimle görüşmek, şikayetini geri çekmesini konuşmak için kaçtım. Ancak ben hiçbir zaman eşimi tehdit etmedim. Dalaman'dan otostop çekerek ertesi gün geldiğim Antalya'da, kaynanamla birlikte yaşadığımız eve geldim. Öldürme niyetim yoktu. Açık olan kapıdan içeri girdiğimde eşim ile adı geçen şahsı aynı yatakta çırılçıplak sevişirken gördüm. 'Ne oluyor, sen kimsin' deyince içerideki kişi çıplak vaziyette bana bıçakla saldırdı. Elime iki bıçak darbesi aldım. Ben de yerdeki kovada bulunan başka bir bıçağı alarak Mehmet denen adamı bıçakladım. Kaç kere vurduğumu hatırlamıyorum. Adam sonra 'kurtarın beni' diyerek çıplak halde evden kaçtı. Ben de eşimi bıçaklamaya başladım. Kaç kez vurdum hatırlamıyorum."