Suikast krokileri 'delil' olarak soruşturma dosyasında..

Ergenekon kapsamında gözaltına alınan bir zanlının bilgisayarından çıkan suikast krokileri 'delil' olarak soruşturma dosyasına girdi. Suikast listesinde önemli bir kuvvet komutanı ve kritik davaların başsavcısı var.

Ergenekon terör örgütünün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra bir kuvvet komutanı ile kritik davaların başsavcısına suikast planladığı öne sürüldü. Ankara, İstanbul, Antalya ve Trabzon'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda bir kuvvet komutanı ile bir başsavcıya karşı planlanan suikastların "krokisinin" bulunduğu öne sürüldü. Gözaltına alınan bir zanlının bilgisayarından çıkan suikast krokileri "delil" olarak soruşturma dosyasına girdi.

O.G. yapacaktı

Başbakan Erdoğan'a iki ayrı suikast planlayan ve operasyonla yakalanan DHKP-C timiyle de irtibatı Ergenekon'un "Yeşil"i olarak adlandırılan O.G.'nin kurduğu belirtiliyor. Ergenekon'un "hedef" seçtiği kişilerin öldürülmesi için O.G'nin sorumluluğunda eski PKK itirafçıları, gönüllü ve geçici köy korucuları ile eski muhbirlerden oluşan 30 kişilik suikast timi kurduğu belirlendi. Komutan ve başsavcıya suikasti O.G'nin yöneteceği öne sürüldü. Mahkeme kararı ile yapılan telefon dinlemelere "sansasyonel" suikastlere ilişkin şifreli konuşmaların takıldığı belirtildi.

Ergenekon'un "silahlı" kanat sorumlusu olduğu iddia edilen ve kamuoyunda "Yeşil" olarak bilinen Mahmut Yıldırım'la geçmişte irtibatı saptanan O.G.'nin gözaltındaki emekli subaylara bağlı görev yaptığı öne sürülüyor. Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan S.A'nın da O.G'ye bağlı suikast timinin bir üyesi olduğu iddialar arasında. İstihbarat birimleri, devletin tepesindeki önemli isimlere gerçekleştirilmesi tasarlanan suikastlerde görev alacak eski itirafçı, korucu ile bir dönem jandarmaya "haber elemanlığı" yaptıkları belirtilen "suikast timinin" kimliğini belirlemeye çalışıyor.

Glock"un izi

Gözaltındaki ATO Başkanı Sinan Aygün'ün makamındaki tuvalette 8 Mayıs günü bulunan ve polis kayıtlarına "buluntu silah" olarak geçen Glock marka tabancanın ise "izi" sürülüyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, balistik incelemede herhangi bir olayda kullanılmadığı anlaşılan Glock'un ABD'nin Irak'a hibe ettiği silahlardan olup-olmadığını araştırıyor.

Bu arada O.G"nin avukatı Erdem Olgun müvekkiline, 2005"te Mersin"deki Nevruz kutlamalarında yaşanan bayrak yakma girişiminin ardından kentte düzenlenen mitinglerle ilgili sorular yöneltildiğini açıkladı. Olgun, terörle mücadelenin elinde G"nin mitingde çektirdiği 70-80 fotoğrafının olduğunu söyleyen Olgun, ''Bu yürüyüşlerin neden düzenlendiği, neden millete bayrak dağıtıldığı sorulmuş” dedi.

Bugün