Boşandığı eşinin evinde pencereden düşerek öldüğü iddia edilen Gülay Yaşar'ın eski eşi Muhittin Özücoşkun'a açılan "tehdit ve hakaret" davasına devam edildi.

İstanbul 29. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Muhittin Özücoşkun ile Gülay Yaşar'ın annesi Gülizar Yaşar ve kız kardeşi Gülser Yaşar katıldı.

Gülizar Yaşar, kızıyla boşandıktan sonra evlerine gelen damadının, "Sizi öldürürüm, beni gazetelere manşet yapmayın, taşınırsanız yine bulurum" şeklinde ifadeler kullanarak kendilerini tehdit ettiğini öne sürdü. Kızının, eski eşinin tehdit ve hakaretlerine maruz kaldığını ve bilgisi dahilinde onunla görüşmeye devam ettiğini kaydeden Gülizar Yaşar, "Kızım iznim dahilinde eski eşiyle görüşüyordu ancak kızımın eski eşinin evinde kaldığından haberim yoktu. Sanığın rahatsızlıklarının devam etmesi üzerine annesini aradım ve buna engel olmasını istedim. Annesi, 5 yaşından beri sanığın takıntıları olduğunu, ayrıldığı eski nişanlısına da aynı şekilde davrandığını söyledi" diye konuştu.

Gülay Yaşar'ın kız kardeşi Gülser Yaşar da, "Kız kardeşim, sanığın ailemize zarar vermemesi için görüştüğünü söylüyordu. Tehditlerin daha da ağırlaşması üzerine kız kardeşim savcılığa gidip suç duyurusunda bulundu" dedi.

Sanık Muhittin Özücoşkun ise hakaret ve tehdit suçunu işlemediğini savunarak, "Ailesi telefonla görüştüğümüzü biliyordu ama bire bir görüştüğümüzü bilmiyorlardı" dedi.

Son sözü sorulan Özücoşkun, "Suçsuzum beraatımı istiyorum" dedi.

Hakim, duruşmayı, eksikliklerin tamamlanması için ileri bir tarihe erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Muhittin Özücoşkun'un, eski eşi Gülay Yaşar'ı, "tehdit ettiği ve hakarette bulunduğu" gerekçesiyle 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Gülay Yaşar, boşandığı eşi Muhittin Özücoşkun tarafından tehdit edildiği iddiasıyla geçen yıl temmuz ayında koruma talebiyle emniyete başvurmuş, yaklaşık 40 gün sonra eski eşinin evinde pencereden düşerek hayatını kaybetmişti.

Yaşar ailesinin "kasten adam öldürme" suçundan şikayetine karşın Muhittin Özücoşkun hakkında takipsizlik kararı verilirken, Gülay Yaşar'ın ölümünden önceki suç duyurusu sonucu eski eş hakkında "tehdit ve hakaret" suçundan dava açılmıştı.