Dayak yiyen kadın gece yarısı baba evine sığındı, jandarmaya gidip eşinden şikayetçi oldu. Dayak mağduru kadına hastanede bir ay iş göremez raporu verildi.

'BU SİGARALAR KİMİN?'

Olay önceki gece saat 01.00 sıralarında Muğla'nın Kavaklıdere İlçesi'ne bağlı Kurcuova Köyü'nde meydana geldi. Özel bir arazide bekçilik yapan R.Ç. (40), iddiaya göre, evde kendisine ait olmayan sigara paketleri buldu. Eşi G.Ç.'ye (31) "Bu sigaralar kimin?" diye soran R.Ç., "Babamın sigaraları yarın götürüp ona vereceğim" cevabı üzerine öfkelendi, "Yalancı. Sen sigara mı içiyorsun?" diyerek eşini yumruklamaya başladı ve küfür etti. Kadının dudağı patladı ve vücudunda zedelenme meydana geldi. Kavganın ardından bir fırsat bulan G.Ç., gürültüye uyanan en küçük kızı 6 yaşındaki C.Ç.'yi de alarak aynı köydeki babası M.M.'nin (65) evine sığındı.

30 GÜN İŞ GÖREMEZ RAPORU ALDI

Sabaha karşı kızını evinin kapısında gören baba, G.Ç.'yi Yatağan Devlet Hastanesi'ne götürüp muayene ettirdi ve 30 gün iş göremez raporu aldı. Genç kadının dudağında, kafasında ve vücudunda darp izlerine rastlanırken G.Ç., Kavaklıdere Jandarma Karakolu'na giderek kocasından şikayetçi oldu.

'13 YILDIR ŞİDDET GÖRÜYORUM'

13 yıldan bu yana sürekli dayak yediğini ve hakarete uğradığını anlatan G.Ç., "Eşimden 13 yıldır şiddet görüyorum, en ufak tartışmamızda sürekli bana yumruk atıyor, sofradayken tabakları kafama fırlatıyor. İki hafta önce yine beni dövdü yumruk attı. Bu sırada parmağındaki yüzük sağ şakağımı yırttı, neredeyse gözümü çıkartacaktı. Çocuklarımın hatırına bunca zaman dayandım, ama artık gücüm kalmadı. Olay günü yine bana şiddet uyguladı, intihar etmeyi düşündüm. Zatendepresyon ilaçları kullanıyordum ilaç içerek intihar etmek istedim avucumda hapları görünce yine küfrederek yine dövdü. Kendimi zor kurtardım ve babamın evine sığındım" dedi.

ANNESİ İSYAN ETTİ

Kızının evlendiği günden bu yana mutlu olamadığını kaydeden anne S.M. (60), "Benim iki oğlum var, kızımın şiddet görmesinden dolayı oğullarımın da başı belaya girer diye boşanmasını istedik, ama kocasını sevdiği için hep itiraz etti. 'Kocam değil mi bugün döver, yarın sever' diyordu, ama son olaya artık dayanamadı. Damadım daha önce de oğullarıma silah çekti, küfür ve tehdit etti. Kızım bir çok kez gece yarıları eli yüzü kan içinde kapımıza geldi. Artık biz de boşansın istiyoruz, yeter" diye konuştu.

Ramazan Çetiner, Kavaklıdere Jandarma Karakolu'nda alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı.