ANAP'ın kurucu genel başkanı, eski Başbakan, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 15. yılında bugün çeşitli etkinliklerle anıldı.

ANAP İstanbul İl Başkanlığı'nın organizasyonunda partililer, bugün saat 9.00'da Özal'ın İstanbul'daki Anıtmezarı'nda bir araya geldi. ANAP İstanbul İl Başkanlığınca, öğle namazının ardından Eyüp Sultan Cami'nde mevlit okutuldu. ANAP Genel Merkezi'nde de Özal'ı anma programı düzenlendi. Konferans Salonu'ndaki programda, ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu, Genel Başkan Yardımcısı Niyazi Kahveci, eski bakan Mehmet Keçeciler konuşma yapacak. Genel Merkez'deki anma programına katılmaları için tüm il, ilçe ve belde teşkilatlarına çağrıda bulunuldu. Bugün Ankara Kocatepe Cami'nde ve Özal'ın memleketi Malatya'da da mevlit okutulacak.



ÖZTÜRK: TÜM PARASINI HAYIR İŞLERİNE BAĞIŞLADI

Yakın koruması, eski ANAP Milletvekili Musa Öztürk, iddia edilenin aksine Özal'ın öldüğünde tek kuruş nakit parası olmadığını açıkladı. Özal'ın tüm para işlerini bizzat kendisinin üstlendiğini belirten Öztürk, "Zamanında çok günahını aldılar. Turgut Bey hesap gününün geleceğini bilen dindar, ama bunu da dillendirmeyen bir insandı. Bu çerçevede sahip olduğu 50 bin doları sanki içine doğmuş gibi ölümünden önce hayır işleri için kullandı. Mesela ölümünden önce gerçekleştirdiği Türk Cumhuriyetleri gezisi sırasında bu paranın bir miktarını Ahmet Yesevi türbesi için verdi."
Öztürk, "Özal'ın yıllarca günahını alanlar, bari bugün ölümünün 15. yıldönümünde vicdan azabı çeksinler ve kabrinin başına gidip özür dilesinler" dedi.

Vatan