ABD'de buz tutmuş nehre düşen iki yaşındaki Gore Otteson, öldükten yaklaşık 60 dakika sonra hayata döndü

Olay ABD'nin en soğuk yerlerinden biri olan Colorado Gunnison'da yaşandı. Yazın bile sıcaklığı geceleri 2 dereceye düşebildiği bölgede Gunnison Nehri'nin ortalama sıcaklığı 2-8 derece.

Olay sırasında Gore ve ailesi Rocky Mountains'deki evlerinde tatildeydi.

38 yaşındaki anne Amy, 5 ve 4 yaşlarındaki diğer iki çocuğuyla ilgilenirken, Gore annesi farketmeden arka kapıdan çıkıp nehre doğru yöneldi.

Amy, Gore'un yokluğunu farkedip onu aramaya başladı ve sonra aile ve akrabalar aramaya devem etti. Gore'un hızla akan sulama arkındaki kütüğün altına takılan bedeni ancak 25 dakika sonra bulunup çıkarılabildi.

Emekli ortopedik cerrah babası ve hemşire olan kuzeni ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Gore helikopterle Denver'daki çocuk hastanesine kaldırıldı.

Küçük çocuğun kalbi neredeyse bir saat boyunca durdu. Ama Gore geri dönmeyi başardı. Doktorlar foklar ve yunuslar gibi memelilerde bulunan bir refleksin Gore'un suyun altında o kadar uzun süre hayatta kalmasını sağladığını söylüyor. Uzmanlar soğuk suyun kalp atışlarının yavaşlamasına özellikle çocuklarda bir tür kış uykusuna yol açtığını belirtiyor.

Gore'u tedavi eden acil servis doktoru Roger Sherman, "Böyle bir şeyin olması büyüleyici" diyor.(Gazeteport)