Belediye Meclis toplantısı çıkışında kap krizi geçiren ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayan Buharkent Belediye Başkanı Kadri Ölçenoğlu’nun cenazesi helallik alınması için bugün evinin önünde getirildi. Okunan duaların ardından omuzlara alınan Türk ve Kırım Tatar Türkleri bayraklarına sarılı cenaze Buharkent Belediyesine kadar taşındı.

Ölçenoğlu'nun vefat haberi böyle gelmişti..

Evinin önünde taziyeleri kabul eden Ölçenoğlu’nun eşi Zişan Ölçenoğlu, görüştüğü her protokol üyesinden eşinin vasiyetlerinin yerine getirilmesini istedi. Eşinin tabutuna sarılıp ağlayan acılı eşin, “Eşimin projelerini yerine getirin. Sen beni hiç kırmadın, beni hiç üzmedin. Ben sensizliğe nasıl dayanacağım. Son nefesine kadar halkın için çalıştın. Benim onun adına sizden isteğim; onun bize vasiyet ettiği jeotermal ve yüksekokul projesini tamamlamanız. Hayatta en çok istediği şey buydu” diye ağlaması duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Buharkent Belediyesi önünde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım, MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, MHP eski milletvekili Recep Taner, AK Parti eski milletvekili Ahmet Ertürk, Aydın Belediyesi eski başkanlarından Hüseyin Aksu, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, İzmir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Erdin Boray ve binlerce Buharkentli katıldı.

Törende konuşan Başkan Ölçenoğlu’nun kardeşi Cengiz Ölçenoğlu, “Devleti için yılarca hizmet verdi. Emekli olduktan sonrada Belediye Başkanı olarak da hemşerilerine hizmet etme istemişti. Ben 65 yaşındayım. Buharkent ilk kez Ağabeyimin sayesinde ilçe olduğunun farkına vardı. Şehrin çehresini değiştirdi. Yıllardır hastane bekleyenlerin sorununu giderdi. 11 yıldır yapılamayan yüksek okul binasını tamamlama aşamasına getirdi. O’nun çok projesi vardı ama ömrü yetmedi. Son nefesine kadar hemşerileri için çalıştı” dedi.

“SON NEFESİNİ KOLLARIMDA VERDİ”
Ölçenoğlu’nun mesai arkadaşı olan ve aynı zamanda rahatsızlandığı sırada yanında bulunan Belediye Meclis üyesi Yusuf Vural da, “Kendisiyle 2008 yılında seçim yarışıyla başlayan çalışmamız son nefesine kadar sürdü. Kendisinin Buharken için tamamladığı ve yarım kalan projeleri vardı. Jeotermal ve yüksekokul için çok çalıştı. Son olarak da meclis toplantısının ardından kollarımızda son nefesini verirken gözlerinde ‘Projelerimi tamamlayın’ iması vardı. Sana söz veriyoruz Başkan; projelerini tamamlayacağız. Gözün arkada kalmasın. Sen rahat uyu” diye konuştu.

“O BİZİM AĞAMIZDI”
İzmir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Erdin Boray ise, “O bizim Hıdrellez Ağamızdı. Kendisi Kırım Tatarıydı. O iyi bir insandı. Kültürüyle, inancıyla ve hizmetleriyle iyi bir insandı. O’nu anlamak ve O’nu anlatmak kelimelere yetmez. Onu çok özleyeceğiz. Başımız sağ olsun” diye konuştu.

“GEÇ BULDUK ERKEN KAYBETTİK”
Öçlenoğlu’nun ani ölümüne çok üzüldüğünü ifade eden MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak da, “İyi bir insan olmanın yanında çok başarılı bir mühendisti. Engin bilgilerini emekli olduktan sonra memleketine hizmet ederek Buharkent’i kalkındırmak istedi. Gelenek ve göreneklerine göre yaşayan iyi bir aile babası ve iyi bir eşti. Kendisiyle güzel çalışmalarımız oldu. Evlenmek isteyen çiftlere yönelik 3 yıldır proje yürütüyordu. Türkiye de aile yapısının bozulmasına engellemek için başlattığı bu projeyi Ankara’da Aileden Sorumlu Bakanımıza anlatma fırsatı bulmuştu. Bakan bu projeyi olumlu karşılayarak Türkiye’ye model olmasını istemişti. Son çalışmalarında da bunun mutluluğu vardı. Bakan, onaylanan bu projeyle ilgili olarak bir açıklama yapacaktı. Kadri Ağabeyi geç bulduk ama erken kaybettik. Ama MHP’liler ve Buharken halkı O’nu unutmayacaktır” şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz da, şunları söyledi: “Kadri Başkanımızın hizmetlerinin yanı sıra Buharkent aşkı ile çalıştığını biliyorum. Kendisiyle birlikte çalımla fırsatı buldum. Kendisi Türkiye’yi Avrupa’da temsil eden sayılı Belediye Başkanlarından biriydi. Ailesine ve mesai arkadaşlarına şahsım ve Genel Başkanımız Devlet Bahçeli adına baş sağlığı iliyorum”

KAYMAKAM AĞLAMAKTAN KONUŞAMADI
Başkan Ölçenoğlu için düzenlenen törende en duygusal anlar İlçe Kaymakamı Osman Bilgin’in konuşması sırasında yaşandı. Rahatsızlanmasının ardında hastanede ve daha sonra evinde Ölçenoğlu ailesini bir an olsun yalnız bırakmayan Bilgin, törende konuşmakta güçlük çekti. “1,5 yıldır kendisiyle çalışma fırsatı buldum. Kendisi gerçekten dürüst ve insan sevgisi dolu bir kişiydi. Kendisiyle birçok proje üretme fırsatımız oldu. Öğrencilere çok büyük önem seviyordu. Kaymakam olduğum için kendiyle bol bol çalışıyorduk. Yeri geldiğinde sırdaş oluyorduk. Çok iyi bir insandı” diye bilen Kaymakam Bilgin, daha fazla konuşamayınca kürsüden inip yerine geçti.

Buharkent Belediye Başkanı Kadri Ölçenoğlu’nun cenazesi belediyedeki törenin ardından Buharkent Merkez Camiine getirildi. Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul’un kıldırdığı Cenaze Namazı’nın ardından Ölçenoğlu, binlerce kişinin katıldığı törenle Buharkent Aile Mezarlığı’nda toprağa verildi.

BAHÇELİ’DEN TAZİYE
MHP Genel Başkanı Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Aydın Buharkent Belediye Başkanı Kadri Ölçenoğlu'nun, görevi başında geçirdiği bir rahatsızlık sonucu vefat etmesinden duyduğu üzüntüyü belirterek, “Bu vesileyle aziz dava arkadaşım merhum Kadri Ölçenoğlu'na Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailesine, Buharkentli vatandaşlarıma ve camiamıza sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi. 

20120207ay516038_04.jpg

20120207ay516038_07.jpg

20120207ay516038_09.jpg

20120207ay516038_11.jpg

20120207ay516038_06-(1).jpg

20120207ay516038_03.jpg