Sarıyer Derbent'te yaşanan olaylı yıkım sırasında foto filmde görevli polis memuruna su sıkılarak yere düşmesi nedeniyle iç soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı'nda (TOMA) görev yapan 3 polis memurunun ifadesinin alınacağı ve olayda kusurlarının bulunup bulunmadığının araştırılacağı kaydedildi.

Polisin kapanan yolu yeniden açmak için toplanan kalabalığa müdahale ettiği olaylı yıkım sırasında atılan taşlar nedeniyle bazı basın mensupları yaralanmış, görüntü almaya çalışan ve Foto Film Şube Müdürlüğü'nde görevli polis kameramanı da sıkılan su nedeniyle yere düşmüştü. Polislerin araya girerek TOMA'daki polisleri uyarması sonrasında yere düşen kameramana yardım edilmişti.

Olay sırasında çekilen görüntülere de yansıyan olayın ardından Güvenlik Şube Müdürlüğü ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü iç soruşturma ile su sıkan TOMA'da görevli 3 polis memuru ile ilgili soruşturma başlattı. Görevli personelin ifadelerinin alınacağı ve olayda dikkatsiz, aşırı ya da ihmal içerikli davranış olup olmadığı yönleriyle olayın inceleneceği öğrenildi. Yere düşen polisin çektiği kamera görüntülerinin de incelendiğini belirten polis yetilileri, yere düşen kişinin kimliğinin önemi olmadığını, ikinci kere su sıkılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Yıkım konusu nedeniyle çok erken saatlerden itibaren olay yerinde önlem aldıklarını belirten polis, gerekli bütün girişimlerin yapıldığını ve müdahale sırasında bütün hassasiyetin gösterildiği ifade edildi.

CİHAN