Cam Piramit Kongre Merkezi'nde düzenlenen geceye eşi Nurgül Yeşilçay ile birlikte katılan Cem Özer'e gazeteciler kolundaki siyah bandı sordu.
46. Uluslararası Altınportakal Film Festivali'nin açılışına protestolar damga vurdu. Cam Piramit Kongre Merkezi'nde düzenlenen geceye eşi Nurgül Yeşilçay ile birlikte katılan Cem Özer'e gazeteciler kolundaki siyah bandı sordu.
Bandın sebebinin alkollüyken magazin gazetecileri ile girdiği tartışma sonrası eline kelepçe takılarak götürülen Timuçin Esen olduğunu söyleyen ve magazin gazetecilerini suçlayan Cem Özer'in bu sözleri üzerine gergin anlan yaşandı.

Cem Özer, "Oyuncu Timuçin Esen'e yapılanlarını kınıyoruz. Siz bizi çekebilirsiniz. Ancak her sorunuza cevap vermek zorunda değiliz" dedi. Bu açıklamalar üzerine basın mensupları kamera ve fotoğraf makinelerini yere bıraktı. Kırmızı halı üzerinde yaşanan tartışmada Cem Özer ise bu duruma sinirlenerek, "Siz bu kadar demokratsınız" diyerek tepkisini dile getirdi.

Daha sonra görevlilerin araya girerek Cem Özer ve Nurgül Yeşilçay'ı salona aldı. Töreni erken terk eden Cem Özer ile eşi Nurgül Yeşilçay, çıkışta da magazen muhabirleri tarafından yine kameralar yere bırakılarak protesto edildi. Özer, magazin muhabirlerinin önünden geçmeyip yoluna devam etti.

Halit Kıvanç ve Nehir Irmak'ın sunduğu açılış töreninde, 1960'larda Yeşilçam'a damgasını vuran 30 sanatçı beşerli gruplar halinde sahneye çıkarak duygularını anlatı.

Türk sinemasının duayenlerinden Eşref Kolçak, Altın Portal'ın bir simge olduğunu belirterek, "Antalya halkı Türk sinemasına çok değer veriyor. 50 yıldır bu festivali siz buraya getirdiniz. Sizi seviyorum" diye konuştu.

Gönül Yazar ise, "Bugüne kadar 39 filmde oynadığımı hatırlıyordum ancak 41 filmde oynamışım. 41 kele maşallah" şeklinde konuştu.

Tören için sanatçıların kırmızı halı üzerinden salona giriş yaptığı törene Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın eşi Günseli Akaydın, sinema oyuncuları Ediz Hun, Tarık Akan, Eşref Kolçak, Nurgül Yeşilçay, Cem Özer, Müjde Ar, Halit Akçatepe, İzzet Günay, Ekrem Bora, Yavuz Bingöl, yönetmen Mustafa Altıoklar ve çok sayıda sinemacı, yönetmen ve oyuncu katıldı./yeni şafak