Şeref tribününde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a yer verilmemesini sert bir dille eleştiren Sümer, Valilik ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nü devlet protokol adabına uymamakla suçlayarak, olayların çıkmasında en büyük hatanın emniyet güçlerinde olduğunu ileri sürdü.

Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer, dün akşam Fenerbahçe maçından sonra yaşanan olaylara ilişkin bugün kulüp binasında basın toplantısı düzenledi. Maç öncesi çarşamba günü taraftar birlik başkanları ile toplantılar yaptıklarını anlatan Sümer, "Taraftarın kulübe destek çıkacağını sanmıştık. Bu yüzden fiyatlarda indirime gittik. Taraftarlar birliğine de 500 adet ücretsiz bilet vermiştik. Taraftar destek değil köstek oldu. Bilinçli taraftarımızı tenzii ediyorum. Onları ayrı tutmak istiyorum. Onlar olay çıkaranlara da engel olmaya çalıştı. Taraftarlar birlikleri ve amigolar bu olayların önüne geçemeyecekse, bundan sonra kulüp binasından içeri giremeyecek" dedi.

1951 yılında oynanan bir karşılaşma sırasında taraftarların yeraldığı bir fotoğrafı gösteren Sümer, "Bakın o dönemdeki gerçek taraftar böyleydi. Diyarbakır kültürü ve gerçek taraftarı da böyledir. Fötr şapka, kravat ve papyonlu, takım elbiseli taraftarlar. Bugün de gerçek Diyarbakırspor taraftarı yine beyefendiliğiyle ön plana çıkandır. Böyle taraftarımız olduğunu biliyoruz. 3-5 kişi belli gurupların etkisinde kalarak dünkü maçı resmen provake ettiler. Amaçlarına da ulaştılar. Diyarbakırspor, bir Sivas modeliydi. Toplama takım değil. Bilinçli ve yerinde transferler yapıldı" dedi.

"TAKIMIN BAYRAĞINI AÇTILAR"Ekip olarak gece-gündüz çalışma içinde olduklarını anlatan Çetin Sümer, dün akşam yaşanan olaylarda emniyet yetkililerinin büyük hataları olduğunu savundu. Diyarbakırspor taraftarının hassas bir yapıya sahip olduğuna dikkat çeken Sümer, "Emniyet yetkilileri bunu bilmesi gerekiyordu. Rakip Fenerbahçe gibi büyük bir takım. Diyarbakırspor galip durumdayken büyük bir takımın bayrağı açılıyor. İşte ne olduysa o andan sonra oluyor. Dün yaşanan olayları kimse Diyarbakırspor'un gerçek taraftarlarına mal etmesin" şeklinde konuştu.

"AZİZ YILDIRIM'A HAKSIZLIK YAPILDI"
Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım'ın şeref tribününde yer bulamaması konusuna da açıklık getiren Başkan Çetin Sümer, şunları söyledi:

"Aziz Yıldırım, Fenerbahçe gibi bir kulübün başkanı. Hemşehrimiz ve Kulüpler Birliği Başkanı ve Türk futboluna büyük hizmetler yapmış bir insan. Geçmiş dönemlerde kendisine ve ailesine yönelik yapılan çirkin tezahüratları unuturmak istedik. Aziz Yıldırım bir de bizim hemşehrimiz. 'Hoş geldin büyük başkan' tabelası hazırladık. İftar yemeği vererek samimiyetimi ve misafirperverliğimizi gösterdik. O da buna inandı. Bizi kırmadı. Ancak şeref tribününde Aziz Yıldırım'a yer verilmemesi, hem bizi hem de Fenerbahçe camiasını derinden üzmüştür. Kulüp olarak bizden kaynaklanmayan sorunlar yaşandı. Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve sorumlu vali yardımcıları, ilgisiz alakasız bazı insanları ve bu insanların korumalarını şeref tribüne alarak, misafirlerimize yer vermemiştir. Yönetim olarak bundan sonraki maçlarda seyirciler arasında oturma kararı aldık. Şerefli insanlar rahat otursun diye."

Türkiye'nin hiç bir yerinde böyle bir uygulama olmadığını belirten Başkan Çetin Sümer, "Trabzonspor deplasmanında bize 15, misafirlerimiz için de 15 olmak üzere toplam 30 kişilik yer tahsis edildi. Ben kendi sahamda konuk takım yöneticilerini şeref tribününde oturtamayacaksam, şeref tribününde de oturmam" dedi.

"KÜRT AÇILIMINA SEVİNDİK, DÜNKÜ OLAYLARA ÜZÜLDÜK"Diyarbakırspor Basın Sözcüsü Suat Öner ise, takımları için 'toplama takım' denildiğini hatırlatarak, transferlerin çok ciddi çalışmalardan sonra yapıldığını ve ne kadar isabetli olduğunun anlaşıldığını söyledi.

Yurtiçi ve yurt dışındaki Diyarbakırsporluları biraraya getirmeyi hedeflediklerini anlatan Suat Önen, çok uzun vadeli bir projeyi uygulamaya başladıklarını belirterek, "Son zamanlarda Kürt açılımıyla birlikte hükümet ve DTP'nin görüşmeleri bizleri sevindirmişti. Biz de insanlarımızı sevindirmek istedik. Ama dünkü olaylardan sonra çok üzüldük. Yönetim olarak her doğrunun yanında yeralacağız. Yönetim olarak kararlıyız, ne pahasına olursa olsun mücadelimizden asla taviz vermeyeceğiz. Basit provokatörler, basit provokasyonlar bitmeyecek" dedi.

Kaynak: DHA