Ak Parti İl Genel Meclisi üyesi Adnan Koçoğlu başkanlığındaki İl Genel Meclisi toplantısında, cuma namazı hutbesi sonunda Kastamonu’daki camilerde imam hatip liselerinin kayıtlarının başladığı duyurusunun yapılması tartışmalara neden oldu. Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi’nin 2013 Yılı Yatırım Programı gündeminin konuşulduğu toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, Araç İlçesi Sağlık Meslek Lisesi’nin onarımı için 2008 yılında gönderilen 95 bin TL’lik ödeneğin diğer okulların onarımında kullanılması için aktarılması hakkında bilgi verdi.

Danimarka ile Finlandiya’nın eğitim anlayışını örnek olarak gösteren Yılmaz, kesintisiz eğitim döneminde okullarda yaşanan sıkıntılara değindi. İl Genel Meclisi üyelerinin eğitim üzerinden siyaset yaptığını ima eden Yılmaz, "Eğitim üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum" dedi.


"İMAM HATİP LİSELERİNİN NE ÖZELLİĞİ VAR?"

Bunun üzerine Yılmaz’ın sözünü kesen MHP İl Genel Meclisi üyesi Hakkı Tekkeşin, bu sözlerle kimi kastettiğini sordu. Yılmaz ise doğrudan bir kişinin kast edilmediğini söylenmesi üzerine Tekkeşin de "Bugün Cuma hutbesinde İmam Hatip Liseleri’nin kayıtlarının başladığı söylendi. Diğer okulların kayıt tarihlerini de bu şekilde camilerden duyuracak mısınız?" diye sordu. Bağımsız üye Erdal Başesgioğlu da tartışmaya katılarak kürsüde bulunan Yılmaz’a, "İmam hatip liselerinin ne özelliği var?" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ise, imam hatip liselerinin ilk kayıt dönemi olduğu için böyle bir uygulama yapıldığını belirtti.

KİMSE GOCUNMASIN

Konu hakkında düşüncelerini aktarmak için söz alan Ak Parti İl Genel Meclisi Grup Başkanı Halil Uluay ise, "İmam hatipten kimse gocunmasın, kimseye zarar gelmez. İmam hatip kayıtlarının camiden duyurulmasında bir sakınca yok, bu konuda siyaset yapmayın. İmam hatip camide konuşulmayacak da nerede konuşulacak?" diye konuşması tartışmayı alevlendirdi. Bunun üzerine toplantıya beş dakika ara verildi.

Toplantı arasında kendilerinin dine karşıymış gibi gösterilmek istendiğini belirten MHP’li meclis üyesi Hakkı Çolak ise, "İmam Hatip’e karşı gelen kim? Siyasetin ağa babasını Ak Parti Grup Başkanı yapıyor. Biz bu millet için çarpışıyorken, caminin köşesine dahi gelmiyorlardı. Ne imam hatiqten bahsediyorlar?" diye konuşup elini masaya vurdu. Ak Partili meclis üyesi Hüseyin Yavuz da aynı şekilde Çolak’a tepki göstererek üzerine yürüdü. Tartışma diğer meclis üyelerinin araya girmesi ile önlendi.

Daha sonra toplantıya geçilerek Araç İlçesi Sağlık Meslek Lisesi’nin onarımı için 2008 yılında gönderilen 95 bin TL’lik ödeneğin diğer okulların onarımında kullanılması için aktarılması hakkındaki oylama oy birliği ile kabul edildi.