Belgelerde; Doç. Dr. Gözde Yılmaz'ın jüri üyelerine liste dayattığı ve kabul edilmemesi üzerine olay çıkardığı öne sürülüyor. Tutanakta Yılmaz'ın, üzerinde kendi imzası da bulunan resmi doktora liste ve belgelerini yırtarak odadan çıktığı iddiasıyla soruşturma başlatıldığı belirtiliyor.

 

Geçtiğimiz hafta medyada gündeme gelen haberde Marmara Üniversitesi (MÜ) İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gözde Yılmaz'ın Dekan Prof. Dr. Yusuf Devran tarafından tehdit edildiği iddia edilmişti. Yılmaz, Dekan tarafından hazırlanan yüksek lisans ve doktora listesini kabul etmediği için tehdit edildiğini öne sürmüştü.

MÜ İletişim Fakültesi yüksek lisans ve doktora jüri üyelerinden Prof. Dr. Mahmut İhsan Özgen ve Yrd. Doç. Dr. Emel Poyraz tarafından imza altına alınan tutanakta ise, Yılmaz'ın iddialarını yalanladı.

20 Haziran 2012 tarihinde yapılan Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans ve Doktora programlarına alınacak öğrencilerin girdikleri sınavların sonuçlarının değerlendirilmesi için 26 Haziran tarihinde yapılmasının planlandığı belirtilen tutanakta, toplantının jüri üyelerinden Doç. Dr. Gözde Yılmaz'ın tüm çağrılara rağmen katılmaması üzerine bir türlü başlayamadığı belirtildi. Bunun üzerine Yrd. Doç. Dr. Emel Güler Yılmaz ve eşi Yrd. Doç. Dr. Yalçın Yılmaz'dan rica edilerek Gözde Yılmaz'ın saat 23.00 sıralarında toplantıya katılmasının sağlandığı belirtildi.

Nihai listelerin belirlenmesi için jüri oluşturulması için jüri üyelerinin bir araya geldiği bildirilen tutanakta, önce doktora sınav listesi üzerinden konuşulup 5 adayın sınava kazandığı yönünde oy birliği ile karara varıldığı ve imza altına alındığı bildirildi.

 

'RESMİ LİSTEYİ YIRTIP ODADAN ÇIKTI'

İmzalanan resim evrakın Jüri üyesi Prof. Dr. Mahmut Özgen'in masasına konulduğunu ve ardından Yüksek Lisans değerlendirmesine geçildiği ifade edilen tutanakta yaşananlar şu şekilde anlatıldı: "Doç. Dr. Gözde Yılmaz çok sert bir şekilde, öfkeyle bir öğretim üyesine yakışmayacak şekilde kendi hazırlamış olduğu kişisel tercihlerinden oluşan bir listeyi jüriye baskı yaparak dayatmak istedi. Jüri ortak bir tutum ve görüş sağlayamadı. Bunun üzerine Doç. Dr. Gözde Yılmaz sinirle bağırarak ve birden ayağa kalkarak gecenin 23.20'sinde hırsla bağırmak suretiyle Prof. Dr. M. İhsan Özgen'in masası üzerindeki oybirliği ile imzalanmış bulunan ve imza dosyası içinde muhafaza edilen doktora imza listesini ve belgelerini hışımla parçalayarak çantasına koyarak odadan çıktı gitti."

Gürültüler üzerine odaya giren Dekan Yusuf Devran, Dekan Yardımcısı Ali Büyükaslan ve Araştırma Görevlisi M.Akif Albayrak'ın yaşananlara tanık olduğu vurgulanan tutanakta, "Biz diğer jüri üyeler Prof. Dr. M. İhsan Özgen ve Yrd. Doç. Dr. Emel Poyraz, meydana gelen bu hadisenin şaşkınlığı içerisinde durumun enstitüye bildirilmesi amacıyla işbu tutanağı kaleme aldık." ifadeleri yer aldı.

Yaşananların şaşkınlığını henüz üzerinden atamadığını belirten Prof. Dr. Mahmut İhsan Özgen, sorunun Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne iletilmesi üzerine Enstitü Müdürü Prof. Dr. Gürbüz Gökçen'in değerlendirmenin Enstitü'de yapılması için çağrıda bulunduğunu belirtti. Ardından değerlendirmeyi bu kez enstitüde bir güvenlik görevlisi eşliğinde tekrar yaptıklarını belirten Özgen, bu son listenin altında da iddiaların sahibi Doç. Dr. Gözde Yılmaz'ın imzası olduğunu belirtti.

Doç. Dr. Gözde Yılmaz'ın kendi listesinde olmayan öğrencilere ‘Sıfır' puan verdiğini de dile getiren Özgen, "Bir öğretim üyesi bir öğrenciye ‘sıfır' veriyorsa burada bir tuhaflık vardır." diye konuştu.

 

'DEKAN DA, REKTÖR DE LİSTE DAYATAMAZ'

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Devran'ın çok çalışkan bir idareci olduğunu söyleyen Prof. Dr. M. İhsan Özgen, tartışmaların düzeni bozulanlardan kaynaklandığını öne sürdü. İletişim Fakültesi Dekanı'nın liste dayattığı iddialarının da gerçek dışı olduğunu söyleyen Özgen, "Yusuf Hoca'nın da böyle bir listesi olmaz. Olamaz. Böyle bir listeye imkan yok. Nasıl verebilir? Hiçbir dekanın karışması söz konusu değildir." şeklinde konuştu.