Olay geçen pazar günü saat 15.00 sıralarında Limontepe Semti Kahveler Durağı 3820 Sokak’ta meydana gelmişti. Asayiş ekibinde görevli ekip otosu, iddiaya göre, devriye görevini yaptıktan sonra yol kenarına park etti. Bu sırada, ehliyetsiz olduğu öğrenilen, 17 yaşındaki E.B.’nin kullandığı otomobil, ekip otosuna çarptı. Ekip otosundan inen polis memurları, tutanak tutmak istedi. Ceza yazılmasına engel olmak isteyen E.B., yanındaki ağabeyi 26 yaşındaki Emrah Barlak ve F.K. ile polis memurları arasında tartışma başladı. Arbede sırasında, polis memurları biber gazı sıktıktan sonra havaya ateş etti, Barlak ve iki kişi ise sandalyeyle üzerlerine yürüdü.

Polis memurlarından İ.K., meslektaşının üzerine sandalyeyle saldırıldığını görünce silahını tekrar ateşledi. Bu sırada Emrah Barlak karnından, kardeşi E.B. ve F.K. bacaklarından yaralandı. Yoldan geçen H.A. da seken kurşun nedeniyle hafif yaralandı. Tedavisi sırasında ölen Emrah Barlak, pazartesi günü, toprağa verildi. İ.K.’nin silahından çıkan kurşunla yaralanan diğer F.K. ile H.A. ise dün taburcu edilirken, ölen Barlak’ın kardeşi E.B.’nin tedavisinin sürdüğü bildirildi. Olayın ardından açığa alınan polis memuru İ.K., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedildi. 10 yıllık polis memuru İ.K., savcının talebiyle "kasten adam öldürme" suçundan nöbetçi mahkemeye sevkedilip tutuklandı.

İfadesinde, üzerlerine sandalye ve bıçakla saldırdıkları için kendini ve arkadaşlarını savunmak için yere doğru ateş ettiğini dile getiren polis memuru İ.K.’nin, meslektaşları tarafından gözaltına alındıktan sonra şoka girip uzun süre kendine gelemediği, "Ben ne yaptım ki. Bir şey yapmadım" dediği öğrenildi.