İndirilen pankartın yerine tekrar asılması için dava açacaklarını söyleyen MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti, olay pankartın indirilmesi dolayısı ile Vali, Emniyet Müdürü, Sultanhisar Belediye Başkanı, itfaiye aracını kullanan görevli, Emniyet Müdür Yardımcısı Suat İkan ve pankartı indiren üç polis memuru hakkında dava açmak için avukat arkadaşlarının çalışma yaptığını açıkladı.
17 Temmuz gecesi Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş"un sözlü talimatları doğrultusunda Aydın"da MHP ve AK Parti binalarına asılı duran pankartların kabahatler kanuna aykırı olduğu gerekçesiyle indirilmesiyle başlayan süreç Devlet Bahçeli"nin Aydın"daki mitingi esnasında daha büyük ve eklemeler yapılarak yeniden açılmasıyla devam etti. Daha sonra Başbakan Erdoğan"ın Aydın"da yapacağı toplu açılışlar öncesinde AK Parti İl Başkanı Sadık Atay"ın ricası üzerine pankart MHP parti yönetimi tarafından tekrar indirildi.
Yaşanan bu süreçte MHP Grup Başkan Vekili ve Devlet Bahçeli Başta olmak üzere MHP"nin Aydın Milletvekilleri Ali Uzunırmak sert bir dille Vali Hüseyin Avni Coş"u eleştirmiş ve bunun üzerine Vali Coş"ta Ali Uzunırmak ve Oktay Vural hakkında 20"şer bin TL tazminat davası açmıştı.
MHP Aydın İl Yönetimi de pankartın indirilmesine gerekçe gösterilen kabahatler kanununa göre yazılan cezanın iptali için Aydın 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne dava açmıştı. Davanın geçtiğimiz günlerde MHP"nin istediği gibi sonuçlanması üzerene MHP bu defa indirilen pankartlarının tekrar yerine asılması ve pankartlarının indirilmesine karışan kişiler hakkında dava açmaya hazırlanıyor.
MAHKME KARARI DOSYAYA EKLENECEK
Aydın MHP İl Başkanlığı binasına asılan ve üzerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Amerika Başkanı Obama"nın resimlerinin bulunduğu ve “Sen açıldıkça analarımız ağlıyor” yazan pankart 17 Temmuz"da Aydın Emniyeti"nde görevli polisler tarafından indirilmişti.
MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti, pankartın indirilmesiyle ilgili olarak başta Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş olmak üzere Aydın Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, Emniyet Müdür Yardımcısı Suat İkan, pankartı yerinden indiren 3 polis memuru, pankartı indirmek için gelen Aydem şirketi şoförü ve itfaiye aracını gönderdiği için Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal ve itfaiye aracını kullanan görevli hakkında olayın olduğu gün suç duyurusunda bulunduklarını, 1. Sulh Ceza Mahkemesine açtıkları dava sonucunu da dosyayı ekleyerek işlemlerin tamamlanmasının ardından dava açacaklarını söyledi.
OLAY PANKART TEKRAR YERİNE ASILABİLİR
Pankartı astıkları gerekçesiyle Kabahatler Kanuna göre kesilen 143 TL"lik cezanın mahkeme tarafından iptal edildiğini dikkat çeken Hasan Muti, “MHP teşkilatı olarak Emniyet teşkilatıyla her zaman uyum içerisindeyiz. Emniyete karşı düşmanca bir tutum içerisinde hiçbir zaman olamadık, bundan sonra da olmayacağız. Bizim tavrımız emniyet teşkilatına değil, kişileredir. Zaten pankartın indirilmesinin ardından Cumhuriyet Savcılığına bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduk. Avukat arkadaşlarımız suç duyurusunda bulunduğumuz kişilerin ifadelerinin alınmasının ardından ifade hürriyetimizin elimizden alınması ve pankartımıza el konulmasından dolayı dava açacaklar. Bunun için avukat arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Mahkemeye sunacağımız dava da indirilen pankartın tekrar yerine asılması için de talebimiz olacak” dedi.
Aydın Valiliği'nin ve Emniyet Müdürlüğü'nün kestiği 143 TL'lik ceza, mahkeme tarafından kaldırılmasının ardından hukuk mücadelesini sürdüreceklerini açıklayan MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, “Kabahatler Kanunu bahane edilerek pankartımız indirilmesiyle başlattığımız hukuk mücadelemizin ilk aşamasını kazandık. Bu konuda hukuk mücadelemiz sonuna kadar sürecek. O gün hukuka aykırı davrananlar, sözlü talimatları yerine getirenler mahkemenin bu karar karşısında ne yapacaklar? Mahkeme kararı hukuksuzca pankartımızı indirenlere atılmış bir tokattır. Biz MHP teşkilatı olarak o gün sözlü talimat verenler ve bu talimatı yerine getirenler hakkında manevi tazminat davası açacağız. Görevi kötüye kullanma dolayısıyla davamızı açacağız. Türkiye Hukuk devletidir. Mahkeme bize verilen para cezasını uygun olmadığını gösterdi. O pankartı kim nasıl indirdiyse aynen geri yerine astırmak için hukuk mücadelemiz sürecek” şeklinde konuştu.