G.SARAY"da sakatlıktan dönüp 20 gün sonra formasına kavuşan Cassio Lincoln dün gece 6 dakika içinde gördüğü kartlarla oyun dışı kaldı. 17 Ocak"ta Malatyaspor"la oynanan kupa maçında sakatlanan ve sonraki 4 resmi maçta forma giyemeyen Brezilyalı yıldız, dün ilk 11"deki yerini aldı.

Maç öncesi ısınma sırasında kaleye şut denemeleri yapan Brezilyalı futbolcunun bir sert şutu saha kenarında görevini yapmakta bulunan polis memuruna çarptı. Polis memuru kulağına sert bir şekilde gelen top sonrası görevine devam edemedi ve hastaneye kaldırıldı.

Ellerini havaya kaldırıp dua ederek maça başlayan Lincoln, 6 dakika içerisinde gördüğü kartlarla oyun dışı kaldı ve takımını 10 kişi bıraktı. Brezilyalı futbolcu, G.Saray"ın önümüzdeki hafta Antalyaspor"la deplasmanda oynayacağı maçta cezası nedeniyle forma giyemeyecek.

Ligin ilk yarısında Trabzonspor"la oynanan maçta da çift sarıdan atılan Lincoln, bu sezon ligde ikinci kez kırmızı kart gördü. Geçen sezon 34 haftada yalnızca 1 kırmızı kart gören G.Saraylı futbolcular bu sezon 19 maçta 5. kez kızardı.

Kaptanlar kızarıyor

G.Saray"da bu sezon kaptanlık pazubandını takan futbolcular kırmızı kart görmeyi alışkanlık haline getirdiler. 2009"da oynanan 3 resmi maçta sarı kırmızılılar karşılaşmaları eksik tamamlarken, kırmızı kartları kaptanlık yapan futbolcular gördü. Sivasspor"la oynanan Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Ümit Karan, Denizlispor"la oynanan lig maçında Ayhan Akman kırmızı kart görmüşlerdi. Dünkü maçta pazubandı takmasa da daha önce kaptanlık görevini üstlenen Lincoln, G.Saray"da bu yıl kırmızı kart gören 3. futbolcu oldu.

Emre Aşık da cezalı

G.Saray"da Lincoln"den sonra Emre Aşık da cezası nedeniyle Antalyaspor maçında forma giyemeyecek. Daha önceki lig maçlarında 3 sarı kartı bulunan tecrübeli futbolcu, dünkü karşılaşmanın 62. dakikasında bir kart daha gördü. Dört sarı kartla cezalı duruma düşen Emre de gelecek hafta takımdaki yerini alamayacak.