Ersöz'ün vücudundaki bakterinin güvenlik görevlileri ve Adli Tıp personeline bulaşmaması için özel önlem alınacak. Daha önceki 3 Adli Tıp'a sevk kararının virüsün salgına dönüşmemesi için uygulanamadığı öğrenildi.

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındığından bu yana dava sürecini hastaneden takip eden Emekli Tuğgeneral Levet Ersöz'ün sağlık durumu hakkında son karar Adli Tıp Kurumu'ndan çıkacak. İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü'nde karantinada tutulan Ersöz, vücudundaki 'Et Yiyen Bakteri' nedeniyle duruşmalara katılamıyor. Ersöz, Pazartesi günü olağanüstü güvenlik önlemleri altında Adli Tıp Kurumu'nda uzmanların karşısına çıkacak. Özel önlemler alındıktan sonra Ersöz'ün 28 Aralık'ta Adli Tıp'a sevkedileceği öğrenildi. Ersöz'ün avukatı Ali Rıza Dizdar, mahkemenin son olarak 21 Aralık'ta sevk kararı verdiğini hatırlatarak “Ersöz'ün, kendisi ve çevresi için tehlike arzettiği gerekçesiyle sevk gerçekleştirilemedi” dedi. Dizdar, müvekkilinin Pazartesi günü olağanüstü sağlık önlemleri alınarak Adli Tıp'a sevk edileceğini söyledi.

YA CEZAEVİ YA TAHLİYE

Adli Tıp “Tedavisi cezaevinde devam edebilir” şeklinde rapor verirse Ersöz, taburcu edilerek Silivri'ye sevkedilecek. Bu durumda Ersöz, mahkemede ifade verebilecek. Rapor aksi yönde olursa Ersöz, sağlık sorunları nedeniyle mahkemeden tahliyesini isteyebilecek. Bu durumda da tutuksuz yargılanacak. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, daha önce çeşitli tarihlerde 3 kez Adli Tıp Kurumu'na sevkettiği Levent Ersöz'ü henüz yargılayamadı. Sağlık durumunun elverişsiz olduğu raporları ile bu güne kadar hastanede kalan Ersöz için Yattığı hastanenin Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü 'özel koruma ve önlemler alınmadan virüsün yayılabileceği' endişesiyle sevkin riskli olacağı bilgisini verdi.

Erhan Keskin tek başına kaldı

Ergenekon davası tutuklu sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün kaldığı hastanenin bahçesinde havaya ateş açıp olay çıkardığı için tutuklanan Erhan Keskin'in ifadeleri doğrultusunda gözaltına alınan şüpheli Sedat D serbest bırakıldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirilen Sedat D, Cumhuriyet savcılarından Bilal Bayraktar tarafından sorgulandığı öğrenildi./yeni şafak