Kuşadası Belediye Meclis Salonu"nda düzenlenen ve genel kurul üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve Kuşadası Emniyet Müdür Olcay Yakup İnankur da katıldı.

Genel kurulun açılışında Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ve Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve Kuşadası Kent Konseyi Başkanı Osman Eralp Çolakoğlu genel kurul üyelerine yönelik birer konuşma yaptı.

Kent Konseyi Başkanı Osman Çolakoğlu, iki ay gibi kısa bir sürede Kent Konseyi bünyesinde 10 meclis, 6 çalışma grubu kurulduğunu ve çalışmalarına başladığını ifade ederek genel kurula katılımın da yoğun olması nedeniyle geleceğe yönelik Kuşadası adına heyecanlandıklarını belirtti ve Kuşadası Kent Konseyi"nin bu katılımlarla oluşacak projeler, fikirler ve önerilerle kente önemli katkı sağlamasını ümit ettiklerini ifade etti.
Kuşadası Kent Konseyi genel kurul gündem maddeleri gereği genel kurulda 2009 yılı bütçesinin ibrası, 2010 yılı tahmini bütçesi, meclis ve çalışma gruplarının düzenlenmesi, iç yönerge değişikliği konularının yanında genel kurul üyeliği talebinde bulunan sivil toplum kuruluşlarından bazı derneklerin üyeliğe kabul dilekçeleri görüşüldü ve maddeler oylanarak genel kurul üyeleri tarafından kabul edildi. Her yıl Ocak ve Eylül ayında yasa gereği yapılması gereken genel kurul toplantısı çok önemli gündem maddeleri olması durumunda olağanüstü de herhangi bir zamanda toplanabilecek./iha