Kuşadası Onura Otel"de düzenlenen ve 81 ilden gelen gençlik temsilcilerinin katıldığı toplantıda “Kent Konseyi Gençlik Meclisleri"nin iş birlikleri ve kapasite gelişimleri eğitim zirvesi” yapılıyor.
Onura Otel"de düzenlenen toplantının açılışında Kuşadası Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Ayşe Şerifoğlu, Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Zekeriya Tünk ve Türkiye Yerel Gündem 21 Proğramı Ulusal Koordinatörü Sadun Emrealp birer konuşma yaptı.
Açılış konuşmalarının ardından genel kurul toplantısına geçildi. Kent Konseylerinin Desteklenmesi Programı Lansmanı başlıklı toplantıda İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Süleyman Elvan, Birleşmiş Milletler Kakınma Proğramı Yönetim Programı Müdürü Leyla Şen, Türkiye Yerel Gündem 21 Proğramı Ulusal Koordinatörü Sadun Emrealp konuştu. En iyi gençlik meclisi adaylarının tanıtımının ardından ise bölgesel çalışmaların sunumları gerçekleştirildi.
Daha sonra ise Gençlik Politikası Süreci başlıklı toplantıda Bilgi Üniversitesi Gençlik Çalışmaları ekibinden Yörük Kurtaran, Toplum Gönüllüleri Vakfı"ndan Özlem Ezgin, Avrupa Birliği Gençlik Programı Koordinatörü Ali Yurtsever ve Habitat için Gençlik Derneği Başkanı Sezai Hazır birer konuşma yaptı. Sezaı Hazır, “ Ulusal Gençlik Parlamentosu"nun 2003 yılından bu yana yürütmüş olduğu çalışmalar ışığında Kent Konseyi Gençlik Meclislerinin kapasite gelişimlerini güçlendirmeye yönelik olarak bu zirveyi gerçekleştirdik “ dedi.
3 gün sürecek olan ulusal gençlik parlamentosu olağan genel kurulu kapsamında gençlik kahvesi projesi tanıtılacak, bölgesel toplantılar yapılacak ve kent konseyi gençlik meclisleri tarafından stantlar kurulacak.