Fehriye Erdal"la birlikte yargılayıp serbest bıraktığı Dursun Karataş, Ankara"da da Adalet Bakanlığı"ndan 1000 YTL tazminat kazandı

Belçika"nın Sabancı suikasti sanığı Fehriye Erdal"la birlikte yargılayıp serbest bıraktığı Dursun Karataş, Ankara"da da Adalet Bakanlığı"ndan 1000 YTL tazminat kazandı. Ankara, Belçika mahkemesinin kararını sert tepkiyle karşılamış, bu haberlerin ardından Karataş"ın öldüğü iddia edilmişti. Örgütün Brüksel bürosundan ise Karataş"ın “görevinin başında olduğu” açıklaması yapılmıştı.

Karataş, Türkiye"de de 1981"de başlayan Dev-Sol davasından yargılanıyor. Davanın Türkiye"nin en uzun süren davası olması nedeniyle, Karataş"ın avukatları Ankara 9. İdare Mahkemesi"ne dava açtılar; davanın zamanaşımına uğramaması, sanık ifadeleri ve gerekçeli kararın da içinde bulunduğu 100 klasörün adli emanette kaybedilmesi nedeniyle tazminat talep ettiler. Mahkeme heyeti, Adalet Bakanlığı"nı sanıklardan Dursun Karataş"a 1000 YTL manevi tazminat ödemeye mahkum etti. Adalet Bakanlığı, kararı temyiz edebilir.