Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıya Aydın Vali Yardımcısı Celal Ulusoy ile Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli de katılırken, Aydın Halk Sağlığı İl Müdürü Şenol Okur, Aydın il Sağlık Müdürlüğü’nden ayrı olarak faaliyet gösteren müdürlüğün görevlerini anlattı.

ÜÇ BİRİM HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ’NE BAĞLI
Amaçlarının halk sağlığını korumak ve geliştirmek olduğunu belirten Dr. Şenol Okur, “Birinci basamak sağlık hizmetleri Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ile tek elden yürütülecek. Koruyucu sağlık hizmeti, daha özenli yapılacak. Aile Hekimliği İzleme ve Değerlendirme Birimi, Aile Hekimliği Uygulama Birimi ve Toplum Sağlığı Hizmet Birimi bizim müdürlüğümüze bağlı olarak çalışacaklar”dedi.

“AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASINDA SORUN YOK”
Aydın’da 284 aile hekiminin çalıştığını belirten Dr. Şenol Okur, “Aile hekimliği uygulamamız iyi ilerliyor. Vatandaşlarımız şu anda uygulamalardan memnunlar. Özellikle aile hekimlerimizin en uç noktalara giderek, ilgisini gizlememesi vatandaşlarımızı mutlu ediyor” diye konuştu.

AYDIN’IN SAĞLIĞI ORTALAMANIN ÜSTÜNDE
Gazetecilerin Aydın halkının sağlığının ne durumda olduğunu sorması üzerine konuşan Okur şu ifadeleri kullandı: “Aydın’ın sağlığı ülke genelinde üst noktada. 2011 yılında bebek ölümleri binde 9 olarak gözüküyor. Bu ortalama ülke genelince binde 12.7. Ayrıca, il genelinde yılbaşından bu yanan doğan bebek sayısı 4 bin 220. Bu bebeklerimizin aşılarını takip ediyoruz. Aşılanmayan bebeğimiz yok. Aile hekimlerimiz gebelikten itibaren annelerin durumunu takip ediyor”

Aydın Vali Yardımcısı Celal Ulusoy’da yaptığı konuşmada Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün vatandaşların olumsuz koşullardan korunmasını sağlamak için çaba göstereceğini söyledi. Ulusoy,Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün kişiye daha özel ve daha yoğun çalışacağını ifade ederek, kurumun Aydın için hayırlı olmasını temenni etti.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg