Törene İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Günal, Halk eğitim Müdürü Hasan karakaşlı, İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Nazilli Genç İşadamları Derneği başkanı Nurettin Gürsoy, Nazilli Rotary Kulübü Dönem Başkanı Ahmet Yumlu, Okul Müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, eğitimde Nazilli"nin büyük bir yükselme grafiği çizdiğini söyledi. Ercan, “Bilindiği gibi ülkemizde okuma-yazma bilmeyenlerin en az yüzde 60"ını dört yıl içinde okur-yazar haline getirme hedefiyle başlatılan "Ana Kız Okuldayız" okuma yazma kampanyası sürmektedir. Bu kampanya çerçevesinde bu öğretim yılında da ilçemizde çok sayıda okuma yazma kursu açılmıştır. Yavuz Selim İlköğretim Okulu öğretmen ve idarecileri bu konuda çok duyarlı davrandılar. Şu ana kadar sadece bu okulumuzda üç adet okuma yazma kursu açılmıştır. Bunlardan birincisi sona ermiştir. Bugün burada bu sona eren kurs sonunda okuma yazma öğrenen 19 bayan kursiyerimize belgelerini veriyoruz. Okul müdürümüz Adalet Barış ve kurs öğretmenimiz Şevket Güzel"e katkı ve gayretlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Merkezimizin tüm faaliyetlerine destek veren Kaymakamımız Caner Yıldız, okuma-yazma kurslarını başarı ile bitiren tüm kursiyerlerimize çeşitli hediyeler sağlıyor” dedi.
Kaymakamı Caner Yıldız da, “Yaşları büyük olanları okuma yazma öğretirken bundan sonrakiler için çocuklarımızın özellikle kız çocuklarımızın okula gönderilmesini istiyoruz. Çocuklarımızı okutmazsak büyük günah işlediğimiz gibi devletimize ve milletimize yararlı bireyler de yetiştiremiyoruz. Burada okuma-yazmayı öğrenerek en basit şekilde örnek verecek olursak televizyonlardaki yemek tariflerini yazabilecek ve normal hayatta sizlere gerekli olabilecek tüm okuma-yazma sorununu çözeceksiniz. Okumayı gönülden isteyin, başarılı olun ve topluma bir birey daha kazandırılmış olsun” diye konuştu.
AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk ise, “Sayın Başbakanımızın saygıdeğer eşi Emine Hanım"ın başlattığı kampanyada hedefimiz okuma-yazma bilmeyen kalmayana kadar kampanyayı sürdürmektir. Ülkemizdeki okur-yazar seviyesini en üst seviyelere çıkartacağız” ifade etti.
Konuşmaların ardından okul öğrencilerinin hazırladığı halk oyunları gösterisi sergilendi ve ardından kursiyerlere belgeleri ile birlikte hediyeleri verildi.