ADÜ Haber Dergisi"nde yer alan habere göre ADÜ Edebiyat Topluluğu, Aydın geneline yayılan aktivitelerini hızla hayata geçiriyor. İlk olarak Aydın"daki ilkokullardaki çocukları bölüm bölüm alarak şehir kütüphanesine götürecek olan topluluk üyeleri, burada çocuklarla beraber kitap okuyup onlara kitap okumanın faydalarını anlatacak. Edebiyat topluluğunun diğer projesi ise ilkokul öğrencilerine yönelik geleneksel şiir yarışmaları düzenlemek ve iki haftada bir Çarşamba günleri Ege"deki üniversitelerden edebiyat bölümü öğretim üyeleri ile edebiyat topluluklarını ADÜ"de ağırlayarak topluklar arası iletişimi ve karşılıklı görüş alışverişini geliştirmek olacak.
Okullarda şiddetin kol gezdiği günümüzde gençlere edebiyatla yol gösterilmesi gerektiğini savunan ADÜ Edebiyat Topluluğu Kurucusu ve Danışmanı Ali İhsan Yapıcı, gençlere sadece danışmanlık değil aynı zamanda ağabeylik de yaptıklarını söylüyor. Yapıcı, üniversite kampüsünü etkinlikleriyle şenlendiren topluluğun çok yakında hayata geçirecekleri pek çok etkinlikle tüm Aydın"a edebiyatı sevdireceğini ifade ediyor.
Topluluğun kurulduğu ilk günden bugüne önemli çalışmalara imza attıklarını ifade eden Yapıcı, “Gençlerle çalışırken danışman olarak değil, grubun aktif bir üyesi gibi hareket ediyoruz. Arkadaşlarımızı tüm organizasyonlarında başrol oynayan kişiler olarak nitelendiriyor ve onları motive ediyoruz. Amacımız gençlerin her türlü kötü alışkanlıktan edebiyat ile uzak kalmasını sağlamak. Gençlerin iç dünyalarındaki zenginliği edebiyat ile dışa vurabileceğiz. Bu çalışmalarımızda üniversite yönetiminden de her zaman destek görüyoruz” diyor.
Edebiyat topluluğu olarak yeni projelere imza atmak için sponsor aradıklarını kaydeden Yapıcı, “ADÜ Edebiyat Topluluğu olarak Türkiye"nin hatta dünyanın önemli edebiyatçılarını ADÜ"de ağırlamak, edebiyat ile ilgili özel geziler düzenlemek, gerçekleştirdikleri şiir dinletilerini daha geniş kesimlerin katılımına açmak, kendi dergilerini çıkararak edebiyata ilgiyi artırmak için sponsor desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Böylece ulusal ve uluslararası pek çok projeyi hayata geçirebiliriz. Üniversite yönetiminden de tüm toplulukların bir arada bulunabileceği ve aktivitelerini tek sesli olarak gerçekleştirebilecekleri bir topluluklar binası talep ediyoruz” diye konuşuyor.