Okulun spor salonunun çatısından adeta şelale gibi sular akarken; okulun idari kısmı da sular altında kaldı. Dersliklerin bulunduğu kısımda sorunun olmayışı yüreklere su serpse de okul yönetimi, veliler ve öğrenciler şaşkınlık içinde kaldı.
Okulun çatı onarımı işini ihale eden kurum Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu işi kış aylarına bıraktı. Bu zamanlama problemine birde yüklenici firmanın hava durumunu göz ardı etmesi eklenince olanlar oldu. Günlerdir sağanak yağışın olduğu Söke"de Ticaret Meslek Lisesi"nin spor salonunun çatısını onarmak için çalışmalara başlayan müteahhit firmanın ihmali okulu sular atında bıraktı. Onarımı yapılan spor salonunun çatısından yağmur suları hem spor salonunu, hem de aynı bölümde bulunan idari kadronun tüm odalarını sular altında bıraktı. İdari binada bir karış suyun oluştuğu odalar göledi andırırken, günü kurtarmak için bidonlar, çöp kovaları hatta çöp kovalarının kapakları kondu ama fayda etmedi.

VELİLER VE ÖĞRENCİLER ŞAŞKIN
Söke Ticaret Meslek Lisesinde öğrencilerin bulunduğu ana binada yani öğrencilerin dersliklerinin bulunduğu kısımda sorunun olmayışı sıkıntıyı hafifletse de, kışın yağmurun altında yapılmaya aklkılan onarım işine ne veliler, nede öğrenciler akıl erdiremedi.
Veliler sıkıntının biran önce çözülmesini isteyerek, “Bizler sokağa çıkarken bile hava durumunu kontrol ediyoruz. Havanın yağışlı olacağı günümüzde günler öncesinden belli oluyor. Gerek işi yapan firma gerekse işi veren kurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü hiç mi hava durumuna bakmadı?” dediler. -iha