Karacasu Lisesi ve ilçeye bağlı Alemler Köyü İlköğretim Okulu'na bayrakları Aydın Valisi Mustafa Malay'ın da katıldığı törenle asıldı. Törene Karacasu İlçe Kaymakamı Ziya Polat, Belediye Başkanı Emin Mete ve davetliler katıldı.
Açılışta konuşan İlçe Kaymakamı Ziya Polat, “Beyaz Bayrak Projesinin” temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi amacıyla başlatıldığını söyledi. 2007-2008 eğitim-öğretim yılında proje için Aydın'da 36 okulun başvuru yaptığını hatırlatan Polat, Karacasu Lisesi ve Alemler İlköğretim Okulu'nun il genelinde beyaz bayrak almaya hak kazanan 21 okul arasına girmeyi başardığını ifade etti. Elde edilen bu başarının kendilerini çok mutlu ettiğini kaydeden Polat, “Oluşturulan komisyon üyeleri okullarımızın çevre düzeni, temizliği, su deposu, kütüphanesi, spor salanları, kantin ve tuvaletleri denetlendi. Denetimler sonucu bu iki okulumuz beyaz bayrak almaya hak kazandı. Bundan sonrada ilçemizde proje kapsamında çalışmalara devam edeceğiz. Önümüzdeki yıllarda ilçemizdeki beyaz bayraklı okul sayısının artmasını istiyoruz” dedi.
Beyaz bayrak projesinin yeterli ve kaliteli eğitim almış sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi bakımından önemli bir çalışma olduğuna değinen Vali Mustafa Malay ise, temizliğin medeniyet ve inancın bir gereği olduğuna işaret etti. Toplumda temizlik bilincinin aşılanması için okul çağlarından itibaren eğitimlere önem verilmesi gerektiğini ifade eden Malay, “Nasıl bir düzen oluşturulursa öyle sürüp gider. Çevremiz temiz olsa kimse çöp atmaz. Temizliğin ön şartı kirletmemeyi öğretmektir. Temizlik hayatımız boyunca dikkat etmemiz gereken en önemli şeydir. Fakir olabiliriz ama temiz olmak bizim elimizde. Otel ve koylarımızda başlattığımız mavi bayrak projesi sonrasında iyi mesafeler alındı. Artık bayrak olmayan yere kimse gitmiyor. Okullarımızda da beyaz bayrak çalışmalarını genişletmeliyiz. Okullarımız bu konuda bir birleriyle yarış halinde olsunlar. Okullarının önüne asılan bu bayrakların kalıcı olması için gerekli özeni gösterelim” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Malay tarafından İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan beyaz bayraklar; Karacasu Lisesi ve Alemler İlköğretim Okulu idarecilerine teslim edildi. Okullarda düzenlenen törenlerin ardından Vali Malay, Alemler Köyü Bereketli Mahallesi'nde düzenlenen fidan dikimi törenine katıldı.
Burada yaptığı konuşmasında ağaç dikmenin önemine değinen Vali Malay, ağacın sayılamayacak kadar çok faydaları olduğuna işaret etti. Geçtiğimiz yıl Aydın'ın çok kurak bir sezon geçirdiğini hatırlatan Malay, bu sorunun ancak ağaçlandırma ile çözülebileceğini savundu. Ağaç varlığının çoğalmasının daha çok yağmur yağmasına neden olacağını ifade eden Malay konuşmasında, “Aydın'da göreve başladığım günden bu yana ağaçlandırma çalışmalarına büyük önem verdim. Bugün hayatı olumsuz etkileyen kuraklığın sebebi de ağaçsızlıktır. Herkesi ağaç dikmeye ve bu çalışmalara destek olmaya çağırıyorum. Herkes ağaç diksin ve çocuklarına ağaç sevgisini aşılasın. Hiçbir boş arazi kalmayıncaya kadar ağaç dikmeye devam edeceğiz. Ağaç dikerken de bize daha çok fayda getirecek türleri seçeceğiz. Ekonomik değeri çok olmayan türler yerine, zeytin gibi değerli, meyve veren ağaçları tercih edeceğiz” ifadeleri kullandı.
Konuşmaların ardından Vali Malay, protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından Bereketli Mahallesi'ndeki boş arazilere fıstık çamı fidanı gerçekleştirildi.