Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, bugün sağılıklı beslenen toplumların yarın obezite başta olmak üzere bir dizi hastalıkla uğraşmak zorunda kalmayacağını, parasız yemek uygulamasının hemen başlatılması gerektiğini belirtti.

Hazır yemek sektörünün böyle bir uygulamayı sosyal sorumluluk projesi olarak üstleneceğini kaydeden Çelik, "Ücretsiz kitap uygulaması okullarda büyük heyecan yarattı. Şimdi sıra parasız yemek uygulamasında. Devlet okullarındaki çocuklarımızın günde bir öğün dengeli ve yeterli beslenmesi gelecek kuşaklar için sağlıklı bir toplumun oluşmasında önemli bir adım olacak. Yemek sanayicileri bu işi maliyetine yapmaya hazır" dedi.

Çelik, açıklamasında şunlara belirtti:

"Sağlıklı beslenme konusunda üzülerek ifade etmeliyim ki okullar bazında sınıfta kalmış durumdayız. Sağlık Bakanlığı bu tespiti yaptı ve okullarda bazı kötü beslenmenin önünü kapatmak için önlemler aldı. Bazı yiyecek ve içeceklerin satışını yasakladı. Ama siz bu yasağın yerini doğru bir adımla doldurmak zorundasınız. Çocukları aç bırakarak bu iş olmaz. İşte bu noktada kalorisi doğru hesaplanmış, çocukların ve gençlerin yaşlarına uygun bir beslenme programını gündeme getirmek gerekiyor. Bunu başarı öyküleri ile uluslararası arenada devlerin talip olduğu yemek sanayicisi yapabilir. Biz işimizi bilimsel yapıyoruz.

Çocuklarımızı bilimsel kurallar çerçevesinde doyurmak istiyoruz. Sağlıklı beslenmenin maliyeti bir ise, gençliği sağlıksız beslenmeye mahkum etmenin maliyeti daha sonra üç oluyor. Okullarda parasız yemek uygulaması, öğrencileri başarıya götüren yolda bir tür ödüllendirme ve teşvik aracı olarak da değerlendirebilir. Bu uygulama aynı şekilde yoksullukla mücadelede de etkin bir sosyal ve politik araç olarak kullanılmalıdır."