Milli Eğitim Bakanlığı"nın uzun çalışmalar sonucu yeni bir “Yönetici Atama Yönetmeliği” çıkardığını anımsatan Rıdvan Naci Devli; müdür yardımcısı ve müdür olmak isteyen öğretmen ve idarecilerin sınava girdiklerini ve sonuçların ilan edildiğini hatırattı. Bu kapsamda Aydın"daki boş okul müdürlüklerinin de ilan edilerek müracaata açıldığını belirten Devli, “Sınava girmediği için şu anda müdür olanlara boş olan 174 okulun müdürlüğüne müracaat hakkının verilmediği haksızlığı ayrı bir problem olarak dururken, "Sınav kazanmışlara ek1 puanı (sınav puanı) ve ek2 puanı (teşekkür, takdir, maaşla ödüllenme, kıdem gibi) toplamıyla müracaat edin bu sıralamaya göre atama yapılacak" dendi. Yani düdük öttü, maç bitti. Herkes elindeki puana göre sıralanacak. Bir baktık ilçelerden değişik sesler geliyor. Bazı idarecilere Vilayet takdir göndermeye başlamış. Olamaz, rivayettir derken, baktık Bozdoğan ilçesinde 6 takdir var. Hem de hepsi tesadüf bu ya aynı sendika üyesi” dedi.

İddialarıyla ilgili olarak bir örnek sunan Devli, 2008-2009 öğretim yılı sonunda Bozdoğan Fatih İlköğretim Okulu"nun 5"ini Fen Lisesi"ne olmak üzere toplam 80 öğrencisini Anadolu Liseleri"ne yerleştirerek Aydın il birincisi olduğunu anımsattı. Ancak bu okul idarecisinin Aydın Valiliği tarafından Bozdoğan"da takdir edilenler arasında olmadığını savunan Devli, “Yani ödül başarıya verilmemiş. Türk Eğitim Sen olarak etik olmayan bu tür yandaş kayırmacılığı ve haksızlığı protesto ediyoruz. Münhal kadroların ilan edildiği tarihten itibaren verilen, puanlamayı ve bu sebeple sıralamayı değiştirecek her türlü ödülün takipçisi olacak ve buna itirazımızı yasal yollarla devam ettireceğiz. İdarenin bu davranışı bir sendikaya yol vermek ve diğer sendikaların önünü kesmek, çalışmasına engel olmaktır. Sendikal çalışmaya engel olmak Türk Ceza Kanununa göre suçtur” diye konuştu.

GELEN TEKLİFLERİ DEĞERLENDİRDİK

Aydın Valiliği tarafından onaylanan takdir ve teşekkür belgelerinde imzası bulunan Vali Hüseyin Avni Coş ise, ödüllendirilmesi istenen okul idarecilerinin kendilerine İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri tarafından teklif edildiğine dikkat çekerek, “Mağduriyeti olan varsa gelsin bize başvursunlar. Bu konuyla ilgili bir Milletvekilimiz beni aradı. Bizim bütün öğretmenleri takip edip ödüllendirmemiz mümkün değil. Bugüne kadar verdiğimiz takdir belgeleri dışında müracaat gelmedi. Eğer sendikalar veya gazeteciler başarılı olduğunu düşündüğü öğretmenler varsa, bunlar için bize teklif sunsunlar. Ödüllendirmek çok zaman alan bir şey değil. Biz değerlendirmesini yaparız. Eğer takdire şayan işler yaptıysa o arkadaşımıza ödüllendirmekten kıvanç duyarız” şeklinde konuştu.

Aydın"da bugüne kadar ödüllendirilen öğretmenlere ait isimlerin Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından kendisine iletildiğine işaret eden Vali Coş, şunları söyledi: “Ödül için illa Milli Eğitimden gelen listede isim olması şart değil, bizim çalışmalarını gördüğümüz ve başarılı bulduğumuz her öğretmeni ödüllendiririz. Ödül alan öğretmenin sendikası bizim için önemli değil, bizim için önemli olan öğretmenlerimizin yapmış olduğu başarılı çalışmalardır. Biz başarısı sabit olan herkese ödüllendiririz”/iha