Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, hayatını kaybeden Filistinliler için yarın okullarda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasını istedi. Çelik, konuya ilişkin yayımladığı genelgede, İsrail"in 17 gündür süren saldırıları nedeniyle hayatını kaybeden yüzlerce Filistinli, özelikle de çocuklar ve öğrenciler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması talimatını verdi. Çelik, genelgede, şunları kaydetti: "İlk ve ortaöğretim kurumlarında 13 Ocak 2009 Salı günü saat 11.00"de tüm sınıflarda veya toplu olarak gerçekleştirilecek saygı duruşu ile Filistin"de yaşanan zulüm telin edilirken Filistin halkı ile de dayanışma sergilenecektir. Ayrıca ilk ve ortaöğretim kurumlarında "Filistin"de insanlık dramı" konulu bir resim ve kompozisyon yarışması düzenlenecek, dereceye girenler ülkemizde ve yurt dışında çeşitli platformlarda sergilenerek kamuoyunda gerekli duyarlılığın sağlanmasına katkıda bulunulacaktır."


Öğrencileri müdür teselli etti

KAYSERİ'de, Gazipaşa İlköğretim Okulu öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısında ölen Filistinli çocuklar için saygı duruşunda bulundu. Gözyaşlarını tutamayan öğrencileri, Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata teselli etti. Öğrenciler, Filistinlilere yardım için başlattıkları kampanyada 2 bin 500 TL topladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün mezun olduğu, 1914 yılında kurulan Gazipaşa İlköğretim Okulu"nda öğrenciler, ölen Filistinli çocuklar için saygı duruşunda bulundu. Okul Müdürü Mustafa Telli, Filistin"de bütün dünyanın hayret, şaşkınlık ve nefretle karşıladığı kirli bir vahşetin sergilendiğini belirterek, “Çocukların parçalayarak öldürüldüğü, vatanı için seve seve koşan yiğitlerin katledildiği bir savaş yaşanmakta. Burada ölümsüz şehitleri anmak için toplandık. Savaş demek yıkım demektir, savaş demek açlık ve sefalet demektir. Savaş demek ölmek ve sakat kalmak demektir. Savaş demek çocukların anasız ve babasız kalması demektir. Gözyaşından, kan dökmekten ve masum çocukları parçalamaktan ancak katiller ve sadistler hoşlanır” dedi. Bu sırada bazı öğrenciler gözyaşlarına hakim olamadı. Beşinci sınıf öğrencisi Berfin Kaya, “Filistin"de ölen çocuklara yardım etmek istiyorum. Dayanamadım ve ağladım. Çok üzgünüm” diye konuştu. Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata ise ağlayan çocukların yanına gelerek, onları teselli etti. Okulda düzenlenen yardım kampanyasında toplanan 2 bin 500 TL'nin de Filistin"e gönderileceği bildirildi.

Öte yandan, Kayseri İHH İnsani Yardım Derneği ve Kayseri Toptancılar Derneği"nin topladığı bir TIR dolusu gıda maddesi Gazze"ye gönderildi.

MİLLİYET