Söke Belediyesi gerçekleşen ağaçlandırma çalışmalarına katkıda bulunan okullara teşekkür belgesi verdi.
Belge dağıtım töreni Söke Belediye Meclis Salonunda gerçekleşti. Törende Söke Belediye Başkan Yardımcısı Enver Helvacı, Söke Belediyesi Çevre Komisyonu Üyesi meclis üyeleri Hüseyin Akkaya, metin Mutafoğlu ve Orhan Zararsız, Söke Belediyesi Etüt ve Proje Müdürlüğü Peyzaj Mimarı Dilek Sezgin de bulundu. Törene okullar okul müdürleri ve bir öğrenci ile katıldı.
Belge töreninde açılış konuşması yapan Söke Belediyesi Etüt ve Proje Müdürlüğü Peyzaj Mimarı Dilek Sezgin; “Kentler insanların barınma, sağlık, eğitim ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayan planlanmış yaşam alanlarıdır. Açık yeşil alanlar ile parklar kentin yaşam kalitesini ve sağlık oranını arttıran en önemli öğelerin başında gelmektedir. Kent yaşayan canlı bir organizma gibidir; değişik fonksiyonları olan organlardan meydana gelir. Açık yeşil alanlar kentin ""yeşil akciğerleridir."" Dolayısıyla kentin nefes alıp vermesi; büyük kısmını ağaçlar, çim alanlar ile çiçeklerin oluşturduğu ""yeşil akciğerleri"" ile olmaktadır. Bütün bunların bilinci ile yeşil alan miktarını dolayısıyla kentimizdeki ağaç sayısını arttırarak Sö kemizi ORMAN KENT haline dönüştürme ç alışması en büyük projelerimizden biridir. Bu amaçla başlattığımız ağaçlandırma çalışmalarımızın bu dönemki kısmında öğretmen ve öğrencileriyle bizimle birlikte olan okullarımıza Belediyem, Birimim ve kendi adıma teşekkür eder, saygılarımı sunarım” dedi.
Daha sonra konuşma yapan Söke Belediye Başkan Yardımcısı Enver Helvacı Söke"nin daha yaşanabilir bir kent olabilmesi için çalışmaların devam edeceğini belirterek; “Ağaçları sadece dikmek değil, onları korumak ve gelecek nesillere emanet etmek de çok önemli. Bizler emaneti gelecek nesillere bırakıyoruz. Söke"nin gelecek yıllarda daha yeşil bir orman kent olması hepimizin dileği” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından bu yıl Söke Belediyesi"nin ağaçlandırma çalışmalarına katkıda bulunan Sadullah Kuşada, Çeltikçi, Fatih, Fahrettin Uyguntüzel, Batı Söke, Vakıfbank, Seyda Fırat, Fevzipaşa, Kemalpaşa ve 100. Yıl Atatürk İlköğretim Okulları ile Hilmi Fırat Anadolu Lisesi okul müdürleri ve öğrencilerine teşekkür belgeleri verildi. -iha