Nazilli Çapahasan İlköğretim Okulunda, Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında öğrenci, veli ve öğretmen ilişkilerini artırmak amacıyla ‘Yöresel Saç Çöreği’ etkinliği düzenlendi.2 bin saç çöreği ve ayran satılarak okula gelirin sağlandığı etkinliğe Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Türk Eğitim-Sen Nazilli Şube Başkanı Olgun Ergün, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

“SİPARİŞLERİ YETİŞTİRMEKTE ZORLANDILAR”
Okul velileri, okul bahçesinde özel olarak hazırlanan bölümde saç çöreklerini hazırlarken, okul öğrencileri çalan müzik eşliğinde dans ederek etkinliği kutladılar. Okul bahçesinde gün boyu devam eden etkinlikte Okul Aile Birliği Başkanı İnan Oymak ve yönetim kurulu üyeleri ile okul öğretmenleri saç çöreği siparişlerini yetiştirmekte zorlandılar. Düzenlenen etkinliğe katılan Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan 5 TL ve Türk Eğitim-Sen Nazilli Şube Başkanı Olgun Ergün de 50 TL’ye saç çöreği ve ayran satın alarak etkinliğe destek oldu.

“OKULUN İHTİYAÇLARI KARŞILANACAK”
‘Okullar Hayat Olsun Projesi’ kapsamında öğrenci, veli ve öğretmen ilişkilerini pekiştirmek amacıyla etkinliği düzenlediklerini ifade eden Çapahasan İlköğretim Okulu Müdürü Fazıl Akgün; “Okulumuza bir nebze kazanç elde etmek için Yöresel Saç Çöreği etkinliği düzenlendi. Yaklaşık 80 civarında öğrenci velisi emek vererek 2 bin kişilik saç çöreği yaptılar. Okul Aile Birliği üyelerimizin büyük desteği ile yapılan bu etkinlikten elde edilen gelirle okulumuzun ihtiyaçlarını gidereceğiz. Şuanda biraz okulumuzun borcu var. Saç çöreği etkinliği sayesinde de yaz tatiline okulumuz borçsuz girmiş olacak” dedi.
“KERMESLERİ DESTEKLİYORUZ”
Okullarımızın gelir temini açısından, okullara hayat olsun diye okullarımız kermes düzenliyorlar ve bazı okullarımızda saç çöreği yapıyor diyen Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan ise; “Çapahasan okulumuzda saç çöreği etkinliğini gelenek haline getirdiler. Vatandaşlarımızda herhangi bir menfaat beklemeden bir hak talep etmeden gelip Allah rızası için burada yardım ediyorlar. Bu çalışmanın sonucunda da birlik ve beraberlik sağlanmış oluyor. Aynı zamanda okulumuza gelir elde etmiş oluyoruz. Bizde bu tarz çalışmaları destekliyoruz” şeklinde konuştu.