Amacı ‘okulu sevdirmek’ olan proje kapsamında öğrenciler ders değil, sportif ve kültürel aktiviteler yapacak.
 
Milli EğitimBakanlığı (MEB), öğrencilerin okulu sevmesi için yeni bir proje başlatıyor. BakanÖmerDinçer’in “hayalim” diye açıkladığı ve öğrencilerin hafta sonları da okula gitmesi sağlanacak projenin amacı, “çocukların sportif ve kültürel aktivitelerini” artırarak okulu sevdirmek.
 
VELİLER DE GİDEBİLECEK
 
Proje kapsamında hafta sonları da okullardaki bilgisayarlar öğrencilerin hizmetine olacak. İnternette serbestçe dolaşabilecek olan öğrenciler, araştırma yapmak için internet kafelere gitmek zorunda kalmayacak. Bakanlık, öğrencilerin sportif ve kültürel faaliyetlerin artırılması için okullara talimat verirken, öğrencilerin yanı sıra velilerinin de bu programlara katılması sağlayacak.
 
OKULLAR SADECE DERSLİK DEĞİL
 
Projeyle ilgili BUGÜN’e konuşan BakanDinçer, çocukların temel bilgi ve kabiliyetlerinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi. “Öğrenciler hafta sonu da okula gidecek, ama ders için değil” diyenDinçer, “Okullar sadece derslikleri olan, fiziki alanlar olarak görülmemeli. Okullarımız, bizimiç dünyamızı, vizyonumuzu yansıtanmekanlar olarak algılanmalı. Bu açıdan bakıldığında fizikimekanların sadece derslik olarak görülmesi bizimbaşarılarımızın önündeki en önemli engellerdendir” dedi.
 
KÜLTÜREL FAALİYET ALANI
 
Okulların, okul idarecileri kadar, öğrenci ve velilerine de ait olduğunu vurgulayan BakanDinçer, “Okulları öğrencilerin ve velilerin kullanabildiği, rahat girip çıkabildiği ve hatta kendi ailevi veya sosyal, kültürel faaliyetlerini yapabildiklerimekanlar haline getireceğiz” diye konuştu.
 
12 milyon öğrenci internetten yararlandı
 
Milli Eğitim Bakanlığı, 2011 yılı başından itibaren 37 bin 19 okul ve kuruma geniş bant ADSL bağlantısıyla internet bağladı. Lise ve dengi okulların yüzde 100’ü, ilköğretim okullarının da yüzde 97’si olmak üzere yaklaşık 12 milyon öğrencinin internet erişimi sağlandı.
 
Eğitimden başka şansımız yok
 
Milli EğitimBakanı Dinçer, bu yıl ilk defa atanan öğretmenlere yönelik düzenlenen uyum eğitimini başlattı. Öğretmenlere video konferans yöntemiyle seslenen Dinçer şunları söyledi:
 
“Gittiğiniz yerlerde fiziki şartları gördüğünüz zaman sıkıntı duyacaksınız. Daha da önemlisi görev yaptığınız özellikle Doğu, Güneydoğu Anadolu ve Orta Anadolu’daki birçok ilimizde yaşamşartlarının, ekonomik gelişmişliğin, insanların gelir düzeyinin verdiği sıkıntıları görüp bunlardan dolayı üzüntü duyabilirsiniz.
 
Şunu söylemek istiyorum, bütün bunlara rağmen biz bu kaderi yenmeye yönelik çalışmayı yapacak yegâne ekibiz. Eğer siz yoksulluktan kurtulmak istiyorsanız eğitimden başka şansımız yok.”