İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, “Çocuklarımız bu tatbikatlarla depremde hayatta kalmanın altın kurallarını öğreniyor” dedi.
Nazilli'de bulunan ilköğretim ve liselerde sivil savunma tatbikatları sürüyor. Son olarak Yavuz Selim ve Cumhuriyet İlköğretim okullarında yapılan tatbikatlarda Aydın Sivil Savunma Uzmanı Rafet Kösem öncülüğünde Sivil Savunma teknisyenleri katıldı. Rafet Kösem öğrencilere deprem ve diğer doğal afetlerde yapılması gerekenleri anlattı. Yaklaşık bir saat süren açıklamalarının ardından güvenli bir şekilde binaların boşaltılması, enkazdan yaralı kurtarılması ve arama kurtarma çalışmalarını uygulamalı olarak anlatıldı.
Nazilli Merkez dahil olmak üzere tüm köylerde deprem ve sivil savunma tatbikatlarının tamamlandığını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan “İlçemize bağlı Merkezde23, köylerde 29 İlköğretim Okulu, 12 lisemiz ve iki anaokulumuzla birlikte özel yurtlarımızda da tatbikatlarımız tamamlandı. Okullarımızın ve öğrencilerimizin durumlarını en iyi şekilde değerlendirmek amacıyla yaptığımız bu tatbikatlarda tuttuğumuz istatistiki değerlerle depreme ve doğal afetlere ne denli hazır olduğumuzu değerlendiriyoruz. Okullarımızda yaptığımız tatbikatlara öğrencilerimizin tamamı katılmaktadır. Öğrencilerimiz uygulamalı olarak depremde hayatta kalmanın altın kurallarını öğreniyorlar. Hayatta kalmak için en önemli şeyin tedbir almak olduğu bilinci ile çocuklarımızın ve okullarımızın eksikliklerini tamamlama açısından bu tatbikatların önemli olduğunu vurgulamak istiyorum” dedi.