Gazlı saldırıda 61 kız öğrenci zehirlendi
Afganistan'a, Taliban yönetimine son vermek iddiasıyla 8 yıl önce giren ABD'ye rağmen kadınların durumunda değişiklik yok. Şimdi kız öğrencilerinin devam ettiği okullar hedefte. Uygulanan saldırı yöntemi akıllara durgunluk verdi. Kız okullarına zehirli gaz sıkılarak öğrenciler zehirleniyor. Bugün, bu yöntemle üçüncü kez saldırı düzenlendi. 94 öğrenci hastanede. Dünkü saldırıda 61 öğrenci zehirlendi. Kızlar bir daha okula gitmeye korkuyor.


Hastene kız öğrencilerle doldu taştı

İçişleri Bakanlığı sözcüsü Zemaray Başeri, Kapisa bölgesindeki Kazaak İlkokulu'ndaki 94 kişinin, sabah erken saatlerde kusma ve baş dönmesi şikayetiyle hastaneye kaldırıldığını, bazılarının baygınlık geçirdiğini söyledi.

Başeri, gazın nereden geldiğinin henüz anlaşılamadığını ve hükümetin zehirlenme ihtimalini araştırdığını, kesin sonucun anlaşılabilmesi için öğrencilerin kan tahlillerinin sonucunun beklendiğini kaydetti.

94 kişinin arasında 3 öğretmen ve 2 güvenlik görevlisi olduğu belirtildi. Hastaneden yapılan açıklamada da öğrencilerin tamamının durumunun iyi olduğu ifade edildi. Yetkililer, daha önce de Kabil'in kuzeyindeki iki ayrı kız okulunun benzer saldırıların hedefi olduğuna dikkati çekti.

Devrik Taliban'a bağlı militanların kızların okula gitmesine karşı çıktığı ve kızlara kapılarını açan okulları sürekli olarak tehdit ettiği biliniyor.