Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı"nın birlikte yürüttüğü “Beslenme Dostu Okul” projesi çalışmaları Didim Atatürk İlköğretim Okulu"nda uygulanacak.
“Beslenme Dostu Okul” projesi ile de sosyal sorumluluk ve öğrenci sağlığın ön planda tutulması hedeflenirken projeyle ilgili okul bünyesinde “Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Ekibi” kuruldu. Kurulda Okul Müdürü Adem Koçer, Müdür Başyardımcısı ve Proje Koordinatörü İbrahim Ata, Müdür yardımcısı Şaban Gürsoy, Sınıf öğretmeni Gönül Topkaç, Branş öğretmeni Naile Çanak, Psikolojik Danışman Mukadder Söylemez, Öğrenci Kurulu Başkanı Seçil Ertekin, Aile Birliği Başkanı ve Hemşire Cavide Çaylak, öğrenci velileri ile hemşire İntifa Sağlam"ın yer aldığı öğrenildi.
Projenin ilke ve sloganları “Obezite"ye Hayır, Sağlıklı Beslen Hareketli Yaşa, Minimum hastalık riski Maksimum sağlık, Sütü seviyorum her gün içiyorum” gibi sözler tercih edilirken projenin içeriğiyle ilgili bilgiler veren Proje koordinatörü ve Müdür Başyardımcısı İbrahim Ata şunları kaydetti; “ Ekip, yıllık çalışma programını hazırladı. Bu yıl içerisinde öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik olarak seminerler düzenlenecek. Seminerler uzman kişiler Diyetisyenler tarafından verilecek. Tüm halkımıza açık “Sağlıklı Yaşam” yürüyüşleri düzenlenecek. Dünya Süt Gününde öğrencilerimize ücretsiz süt dağıtılacağız. Obezite"den uzak ve süt ve süt ürünlerine yönelten döviz ve yapıştırmalar hazırlanacak. Okulda Beslenme ve sağlıkla ilgili panolar düzenlenecek. Konularla ilgili olarak www.didimataturk.k12.tr internet adresimizde ayrıntılı bilgi ve belgeler mevcuttur.Tüm halkımızdan ve yardımsever Didimlilerden katkı ve destek bekliyoruz.Öğrencilerimizin daha sağlıklı yetişebilmesi için yapacağımız etkinliklerde bize katkı sağlayacak, ücretsiz süt, ayran vb ürünleri verebilecek veli, hayırsever ve beslenme dostu kişilerin desteklerini bekliyoruz.”