Aralarında kimler yok ki...

Ünlü oyuncu Zuhal Topal, sinema ve ekranların en aranılan isimlerinden olan Özgü Namal, Özge Özberk, Evrim Akın ve Mine Tugay'ın Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nden yeteneksizlik ve disiplinsizlik gerekçesiyle atıldığını açıkladı.

Oyuncu olmaya karar verdiğinizde, her türlü başarısızlığa karşı, elinizde bir 'B' planı var mıydı?

Plandan ötesi vardı. Mimar Sinan Üniversitesi İç Mimari Bölümü'nü kazandım ama gitmedim. Çünkü, aynı yıl Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin tiyatro bölümü için girdiğim denemelerde ilk 15'e girdim ve parasız 4 yıllık eğitim alma hakkı kazandım. Bir hayal gerçek oldu.

KAZANMAYI BEKLEMİYORDUM

Nasıl yani?

"Kazanamam" diyerek girdim o sınava. İlk elemeye girdim, sonuçlara bile bakmadım. Ertesi gün tam evden çıkarken bir telefon geldi, rahmetli Savaş Dinçel "Zuhal Topal mısın? Neredesin kızım sen?" dedi. Şok oldum. "İlk elemeyi geçtin, ikinci eleme için burada olman gerekiyordu. Neredesin? Hepimiz seni merak ettik" dedi. "Tamam hocam" dedim. Bahçelievler'den Ziverbey'e gidene kadar ağlayıp durdum. Kurulun karşısına çıktığımda titriyordum. Doğaçlamamı yaptım, "Aşağıda bekle, gitme bir yere" dediler. Listeler asıldığında adımı gördüm.

MSM'ye girmek mi daha zordur yoksa atılmak mı?

Müjdat Gezen'den kolay kolay kovulamazsınız. Çok zor. Bir öğrencinin atılması için çok esaslı bir sebebin olması gerekir. Mesela benim bir sınıf altımda okuyan, şu anda çok ünlü ve popüler dört kadın oyuncu okulumuzdan atılmıştı. Aslında 15 kişilik bir sınıftılar ve 13'ü kovuldu.

Niye kovuldular?

Sebebi yeteneksizlik ve disiplinsizlikti.

Kim bunlar?

Açıklıyorum, bunlar; Evrim Akım, Özge Özberk, Özgü Namal ve Mine Tugay'dır. Yanlış anlaşılmasın, hepsini çok severim. Hayatta böyle şeyler olabiliyor. Hatta, Marlon Brando'ya da "Baba" filmi seçimlerinde "Senden hiçbir şey olmaz" demişler ama adam ne oldu baksanıza

Evleniyor musunuz?

26 Haziran'da nişanlım müzisyen Korhan Saygıner'le evleniyoruz.

Oyunculuğu bırakacak mısınız?

16 yaşımdan beri bu camianın içindeyim, irili ufaklı 27 dizi, 12 reklam filmi çekmişim, dublaj yapmışım, tiyatro oyunu sahnelemişim. Şimdi Altan Erkekli ve Rasim Öztekin'le birlikte 'KomediTürk' adlı bir program yapıyoruz. Çok iyi bir proje gelmedikçe dizi yapmam herhalde.

TV İZLEMEYİ SEVMİYORUM

Birçok televizyon izleyicisinin dizi film karakterlerini gerçekmiş gibi algılayıp, kendi dünyalarında yaşatmaya çalışmaları hakkında ne düşünüyorsunuz ve sizce neden diziler bu kadar çok seyrediliyor?

Bence televizyon izlemek boş insanların işi. Bunu gerçekmiş gibi algılamaksa, elem verici. Sinema ve tiyatroya gitmek halkımız için bir lüks. İtalyanlar ve bizim dışımızda hiçbir ülke televizyona bu kadar yatırım yapmıyor. Git bir kitap oku ya da ailece birlikte bir şeyler yap! Televizyon seyret ama gece yarılarına kadar değil. İğreniyorum televizyon izlemekten. Bir de belgesel kanallarını izliyorum hiç olmazsa iki hayvan tanıyayım diye...

"O... ÇOCUKLARI"NDAN BEN DE TEKLİF ALDIM"

Ben 'O Çocukları'nda oynadım mı?" diyeceğim yani! Bir kere "O Çocukları" adında bir film olmaz. Onun da alıcısı vardır ama o ben değilim. Benimki de yanlış ama ben çok iyi biliyorum, o filmden hangi sahneler alınıp fragmanlara verilecek, medya sonra o oyuncuların peşine düşecek.

Bugün