İstanbul Avcılar"da bir ilköğretim okulunda maddi durumu iyi öğrencilerle öğretmen çocuklarının iki ayrı sınıfta toplanarak ayrımcılık yapıldığını iddia eden veliler isyan etti.

Denizköşkler İlköğretim Okulu Müdürü Yılmaz Topuz, iddiaları yalanlayarak öğrencilerin kura çekimiyle sınıflara yerleştirildiğini, ayrımcılık yapılmadığını savundu.

Avcılar"daki bir ilköğretim okulunda bazı veliler, ailelerinin maddi durumu iyi olan öğrenciler ile aralarında okul müdürünün torununun da bulunduğu öğretmen çocuklarının iki sınıfta toplanarak ayrımcılık yapıldığını iddia etti. Veliler aralarında imza toplayarak Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü"ne şikayette bulunurken, okul müdürü ise ayrımcılık iddialarını yalanladı.

Denizköşkler İlköğretim Okulu"ndaki 1-C ve 1-B sınıflarına ailesinin maddi durumu iyi olan öğrencilerin toplandığı ve ayrımcılık yapıldığı yönündeki iddialarının ortaya atılmasına neden olan süreç, 1-E sınıfında okuyan öğrencilerin velilerinin sınıfa bir defaya mahsus alınacak dizüstü bilgisayar, projeksiyon cihazı gibi ihtiyaçlar için para toplamasıyla başladı. Şikayetçi velilerin iddiasına göre, 30 kişilik 1-E sınıfında 6 öğrencinin velisi maddi durumlarının iyi olmadığını gerekçe göstererek kişi başı 150 TL tutarındaki parayı ödeyemedi. Bunun üzerine veliler, Okul Müdürü Yılmaz Topuz"a başvurarak soruna çözüm bulunmasını istedi. Velilerin iddiasına göre, Müdür Topuz, maddi durumu iyi olmayan velilerin muhtarlıktan fakirlik kağıdı almaları gerektiğini söyledi. Bu arada diğer sınıflarda paraların sorunsuz toplandığını gören veliler, 1-E sınıfından ailelerinin maddi durumu iyi 8 öğrencinin ayrıcalıklı 1-C ve 1-B sınıflarına nakil edildiğini iddia etti. Veliler, eğitim yılı başında dağıtılan 1-E sınıfına ait öğrenci kayıt listesi ile daha sonra verilen listenin farklı olmasına dikkat çekerken, ilk listedeki 8 öğrencinin daha sonra 1-B ve 1-C"ye nakledildiği öne sürüldü.

TAHSİN AKSU/Milliyet