Otomobil hırsızlığı şebekesinin liderinin, kız arkadaşına hava atmak için çalıntı araçla lise bahçesinde onlarca öğrencinin arasına dalarak yaptığı tehlikeli gösteri güvenlik kameralarına böyle yansıdı...

Pendik, Samandıra Sultanbeyli ve Kartal bölgelerinde meydana gelen hırsızlık olaylarına yönelik çalışmalarını sürdüren Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği Ekipleri, Pendik ve Sultanbeyli ve Kartal'da belirlenen adreslere yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenledi.

Operasyonlarda, aralarında şebeke lideri konumunda bulunan Zühtü A., Recep D., Bekir Ş., Soner K. ve amcasının oğlu Doğan K. gözaltına alındı. Bu kişilerin gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda çeşitli marka ve motellerde çalıntı oldukları belirlenen 15 ayrı otomobilde ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğünde sorgulanan zanlıların, seyir halindeki otomobillere arkadan çarpıp sürücüsü indikten sonrada otomobilini kaçırarak, otomobilde bulunan adres ile cep telefonu bilgilerinden sürücüye ulaşarak aracının teslim edilmesi karşılığında yüklü miktarlarda para istedikleri belirtildi. Benzeri suçlarda poliste çok sayıda kayıtları bulunan zanlılardan 24 yaşındaki Zühtü A.'nın 13 yıl içerisinde 900 ayrı oto hırsızlığı olayına karıştığı ve oto hırsızlığı suçlarından cezaevinde 10 yıl kaldığı, suç ortağı Recep D'nin de son 7 yılda 200 ayrı oto hırsızlığı olaya karıştığı belirlendi.

Şebeke lideri Zühtü A.'nın lisede okuyan kız arkadaşının yanına çalıntı otomobille geldiği sırada okulun güvenlik kameralarınca saniye saniye görüntülendi. Zühtü A. okul bahçesinde spin atarken onlarca öğrenci büyük tehlike atlatıyor. Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan 5 zanlı, Pendik adliyesine sevk edildi.

MİLLİYET