Küçükçekmece Altınşehir Osmanlı Caddesi'nde yerel seçimler öncesi yapılan kaçak yapıların yıkımı için gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri direniş ile karşılaştı. Çıkan olaylar sırasında Başakşehir Tepe İlköğretim okulunun bahçesine de gaz bombası düştü.

Ruhsatsız binaların ve kaçak yapıların yıkılmasına karşı çıkan vatandaşlar, polise taş, sopa ve tuğla parçaları ile saldırdı. Polis de biber gazı sıkarak grubu dağıtmaya çalıştı.

Olayda bir körüklü İETT otobüsünün camları kırıldı, lastikleri patlatıldı. Yıkımın yapıldığı bölgede eğitim veren bir okuldaki öğrencilerin de gazdan etkilendiği görüldü.

Bu arada zabıta ekipleri yıkıma devam ederken, polisle vatandaş arasındaki arbede zaman zaman sürüyor. Olaylar sırasında Başakşehir Tepe İlköğretim okulunun bahçesine de gaz bombası düştü.

Öğrecilerin derste olduğu sırada okul çevresindeki göstericelere müdahale eden polislerin kullandığı gaz bombalarından bazıları okul bahçesine düşünce öğrenciler de etkilendi.

Derslere ara verilen okulda çok sayıda öğrenci gazdan etkilendi. Okula ambulans çağrıldı, baygınlık geçiren öğrencilere sağlık ekipleri müdahale etti. Bu öğrencilerden bazıları da velilerin araçlarıyla hastaneye götürüldü.