Edirne'de servis taşımacılığı yapan Sami Zeren, Yunanistan'da yaşayanarkadaşlarının 'Kırcasalih Atatürk İlköğretim Okulu'nun bahçesinde define olduğunu düşünüyoruz' diye söylemesinin ardından harekete geçti ve Edirne Müze Müdürlüğü'ne bu alanda kazı yapmak istediğini söyledi. 

Gerekli izinlerin alınmasının ardından iş makinesi yardımı ile Defterdarlık, Müze Müdürlüğü yetkilileri ve jandarma ekipleri gözetiminde kazı başladı. Okulun basketbol sahasının hemen yanında kazı çalışması gerçekleştirildi. Belde sakinleri ise kazı çalışmalarını dikkatle izledi ve kendi aralarında burada define olup olmadığını tartıştı. Kazıyı başlatan Zeren, gazetecilerin kendisini görüntülememesi için birotomobilin içine binerek saklandı ve açıklama yapmadı. 

Kazı çalışmalarını büyük merakla izleyen beldenin yaşlıları ise burada altın olmasının imkansız olduğunu belirterek, 'Bizim çocukluğumuzda buralar boş alandı, harmanlıktı, az ilerde bur su kuyusu ve bir yel değirmeni vardı, burada altın falan çıkmaz" dedi.

Kazı yapılan alana gelen bazı vatandaşlar ise ellerine aldıkları demir çubuklarla altın aradı. Ellerindeki demir çubukların kazı yapılan alanın hemen yanını gösterdiğini söyleyen vatandaşlar, yanlış yerin kazıldığını öne sürdü. 

Yapılan ilk kazıda altın bulunamayınca eldeki bir demir çubukla metal araması yapıldı ve kazılan ilk yerin hemen yanında tekrar kazı çalışması başladı. Yaklaşık 4 saat süren kazıda henüz bir defineye rastlanmadı. Aksam saatlerine kadar eğer bir define bulunamazsa açılan çukur kapatılacak ve define arayan kişi kazdığı yeri tekrar eski haline getirecek.