Türkiye"de kişibaşı 8 kg. olan balık tüketimini 15 kg."a çıkarmak isteyen Su Ürünleri Tanıtım Grubu ve Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği tanıtım çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor.

STG ve Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamüller İhracatçılar Birliği tarafından Buca Tütün İhracatçıları Birliği İlköğretim Okulu"nda, “Haftada iki gün balık yaşam boyu sağlık” sloganıyla 600 öğrenciye balık-ekmek dağıtımının yapıldığı, balık-ekmek şenliği gerçekleştirildi.

Su Ürünleri Tanıtım Grubu ve Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği işbirliğinde her ay bir okulda “Balık-Ekmek Şenliği” düzenleme kararı aldıklarını belirten Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sevinç Kopuz, 19 Ocak 2011 tarihinde Bayraklı Talatpaşa İlk Öğretim Okulu"nda, "Ne Cips Ne Kola, Balık Ye Doya Doya" sloganıyla ilk şenliği gerçekleştirdiklerini, ikinci etkinliği ise Ege Tütün İhracatçıları Birliği tarafından yaptırılan ve 1983 yılında eğitime kazandırılan Buca Tütün İhracatçıları Birliği İlköğretim Okulu"nda yaptıklarını söyledi.

Buca Tütün İhracatçıları Birliği İlköğretim Okulu"nda düzenlenen törende öğrencilere seslenen Kopuz, “En sağlıklı besin maddelerinden biri olan balığı tükettiğiniz takdirde sağlıklı ve zeki olursunuz, vatana ve topluma faydalı bireyler olursunuz. Sağlıklı bir yaşam için, haftada iki gün balık tüketmenizi öneriyoruz” diye konuştu.

Buca Tütün İhracatçıları Birliği İlköğretim Okulu"ndaki, “Balık-Ekmek Şenliği”nde öğrencilere ekmek arası fileto çipura balık ikram edildi.

Ayrıca, balık tüketimini özendirmek için öğrencilere Su Ürünleri Tanıtım Grubu tarafından yaptırılan yapboz, balon, kurşun kalem ve “Denizlerimizden Sofralarımıza” isimli balık tarifleri kitapçığı dağıtıldı.

Balığın sağlıklı ve doyurucu bir besin maddesi olduğunu belirten Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sevinç Kopuz, amaçlarının Türkiye"de balık tüketimini, gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarmak olduğunu, bu amaçla “Haftada en az iki gün balık, yaşam boyu sağlık” sloganıyla balık tüketimini arttırmak için tanıtım çalışmaları yürüttüklerini belirtti.

Japonya"da kişibaşı balık tüketiminin 80 kg., Avrupa Birliği"nde 25 kg. olduğuna dikkati çeken Kopuz, “Türkiye"de kişibaşı balık tüketimi henüz 8 kg. seviyesinde amacımız bu rakamı ilk aşamada 15 kg."a çıkarmak.

Balık tüketimi büyümeyi ve gelişmeyi kolaylaştırır, kemiklerin gelişmesine yardımcı olur, Omega 3 deposudur, bu sayede sağlığımızın koruyucusudur, kalsiyum, demir, fosfor, iyot ve vitamin yönünden zengindir, merkezi sinir sisteminin gelişimine yardım eder, zihinsel sağlığa olumlu etki eder, öğrenim başarısını, beyin gelişimini destekler, kan ve dolaşım sistemi konusunda koruyucu etkisi vardır, algılama ve dikkat yetisini güçlendirir, lezzetlidir, besleyicidir, kilonun sağlıklı düzeyde tutulmasına yardımcı olur. Bu tür etkinliklerle Türkiye"de su ürünleri tüketimini arttırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Buca Tütün İhracatçıları Birliği İlköğretim Okulu Müdürü Necmettin Şanda, okullarının 1983 yılında Ege Tütün İhracatçıları Birliği"nin yaptırdığı binada ikili öğretimde 470 öğrenciye hizmet verdiğini, Ege İhracatçı Birlikleri"nin okullarının her zaman yanında olduğunu, “Balık-Ekmek Şenliği” için okullarının seçilmesinden de ayrıca mutluluk duyduklarını söyledi.


Buca Tütün İhracatçıları Birliği İlköğretim Okulu"nda düzenlenen “Balık-Ekmek Şenliği”ne, Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Yanık, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sevinç Kopuz, Okul Müdürü Necmettin Şanda, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.