Akbük Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcı ve hayırsever işadamı Ufuk Ergenekon"la birlikte okul inşaatını yerinde inceleyerek belediye olarak her türlü desteğe vermeye hazır olduklarını söyledi.
Akbük"te yapımına 3 yıl önce başlanan ve hayırsever Ufuk Ergenekon tarafından yaptırılan Cemal Ergenekon İlköğretim Okulunun yarım kalan inşaat çalışmaları yeniden başlatıldı. Akbük Belediye Başkanı Erçin Sandalcı ile Hayırsever Ufuk Ergenekon okulun çalışmalarını bizzat yerinde incelerken okul inşaatıyla ilgili bilgiler veren Ufuk Ergenekon “Bazı nedenlerle bir süre yapımına ara vermiş olduğumuz okul yapımına tekrar hız verdik. 18 derslik, konferans salonu, laboratuarı, kantini, çeşitli hizmet odalarından oluşacak olan okul 2011-2012 Eğitim Öğretim yılına yetiştirilecek. Belediye Başkanımız Mehmet Erçin Sandalcı da bu konuda titiz davranmakta ve okulun bir an önce eğitim ve öğretime açılabilmesi için, tüm desteğini vermekte ve kolaylıklar sağlamaktadır. Biz de bir an önce bitirmek ve eğitime kazandırmak için tüm gayretimizle seferber olduk.”diye konuştu.
Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı Akbük'te bir tane İlk Öğretim Okulu bulunduğunu ve lisede okuyan öğrencilerin Didim ve Söke'ye gittiklerini belirterek; “Hem maddi açıdan hem de zaman açısından velilere ve öğrencilere oldukça yük getirmektedir. Biz belediye olarak bu öğrencilerimizden maddi durumları iyi olmayanlara, gidiş ve gelişlerinde kullandıkları araçların ücretlerini karşılıyoruz fakat bu durum hem belediyeye hem de ailelere birtakım zorluklar getirmekte. Yapımı devam etmekte olan okul hizmete girdiğinde birçok sorun ve zorluklar ortadan kalkmış olacaktır. Belediye olarak hayırsever vatandaşa imkânlarımız dâhilinde yardımlarımız olmaktadır. Yapılması gerekenler yapılmaktadır. En kısa zamanda hizmete girmesi için elimizden gelen gayret ve yardımı göstermekteyiz” dedi.
Yapımı devam eden okulun 2011-2012 eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığına kazandırılacağı öğrenildi.