Kocaeli'nin İzmit ilçesinde girdiği ilköğretim okulunda 7 kız öğrenciyi elle taciz ettiği öne sürülen sanık, toplam 11 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. 
 
Kocaeli 3. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık İdris Düzdemir ile avukatı Süleyman Çetin ile mağdur çocukların avukatları Umutcan Özok ve Serkan Açıkgöz katıldı. Avukatlar Özok ve Açıkgöz, sanığın işlediği suçtan dolayı cezalandırılmasını talep etti. 
 
Sanık avukatı Çetin ise Yargıtay içtihatlarına göre isnat edilen suçların oluşmadığını belirterek, “Çünkü mağdurelerin beyanları çelişkilerle doludur. Olayın görgü tanıkları da bulunmamaktadır. Sanık zaten 2 mağdureye karşı eylemini kabul etmiştir. Bunların dışında kalan suçlardan müvekkilimin beraat etmesini talep ediyorum” diye konuştu. 
 
BERAATİNİ İSTEDİ 
Son sözü sorulan sanık Düzdemir ise suçsuz olduğunu ifade ederek, “Beraatimi istiyorum ve avukatımın beyanlarına katılıyorum” dedi. 
 
Kararını açıklayan mahkeme hakimi, ilköğretim öğrencileri E.K, Y.Ç, H.B, S.G. ve Ş.Ç'ye karşı “basit cinsel istismar” suçunu işlediğine hükmettiği sanığı toplam 11 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Hakim, B.G. ve S.O. adlı öğrencilere karşı ise suç oluşmadığına hükmetti. 
 
Duruşmada kararın okunması sırasında sanığın gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. 
 
Cumhuriyet Savcısı Ayhan Memük'ün hazırladığı iddianamede, 19 Ekim 2010 tarihinde bir ilköğretim okuluna giden sanığın, burada 7 çocuğa elle cinsel tacizde bulunduğu belirtiliyordu.(aa)