Barış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, devletin sağlıklı koşullarda süt üretimini ve tüketimini artırması, üretilen sütün bireylere, özellikle gereksinimi olan kişilere ulaştırılmasında sorumluluklarını yerine getirmesinin büyük önem taşıdığını söyledi.
Süt içmenin özellikle okul çağı çocuklarının hayatlarında önemli bir fark yaratarak, hem fiziki olarak gelişmelerini sağladığını hem de başarı performanslarını yükselttiğini dile getiren Barış, buna yönelik olarak hazırlanan Okul Sütü Projesi'nin ise acele başlatıldığını ileri sürdü.
Barış, proje uygulamasına başlayalı bir ayı aşkın bir süre geçmesine rağmen hala bazı bölgelerde süt kaynaklı rahatsızlar yaşandığını iddia ederek, ''Artık 'süt şekerine hassasiyet' gibi basit gerekçelerle açıklanamayacak olan bu durumun, toplumun süte bakışını ve süt tüketimini olumsuz etkileyeceği açıktır. Süt üzerindeki kuşkuların ortadan kaldırılabilmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca dağıtılan sütler sıkı biçimde kontrol edilmeli ve sağlıklı sütler çocuklarımıza ulaştırılmalıdır'' dedi.  

 

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg