Aydın Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri kapsamında Milli Eğitim İl Müdürü Pervin Töre ve Aydın merkezde bulunan Mimar Sinan, İstiklal, Zübeyde Hanım, Efe Emir Ayşe Çetin, Yunus Emre, Seyda Kayhan Anaokulu müdür ve öğrencileri Vali Kerem Al’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette İl Müdürü Pervin Töre ve Okul Müdürleri, Aydın’da okullaşma oranları hakkında Vali Kerem Al’a bilgi verdi.
Aydın’da okullaşma oranının Türkiye ortalamasının üstünde olduğuna işaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Töre, “Bu oranı daha da yukarılara çekerek Aydın ilimizde yüzde yüz okullaşma oranına ulaşmak istiyoruz. Dar gelirli kesimlerde okullaşma oranı biraz daha aşağı seviyelerde. Aydın Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu konuda çalışmalar yapıyoruz” dedi.
Vali Kerem Al’da, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi kesimlere destek olmak amacıyla Milli Eğitim İl Müdürü Pervin Töre’ye, Özel İdare ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürlüğü ile diyaloga geçilerek ortak bir çalışma yapılması talimatını verdi.
Daha sonra çocuklarla bir süre sohbet edip, yaşlarını ve ne olmak istediklerini soran Vali Kerem Al, çocukların okuduğu şiir ve şarkıları dinledi. Çocuklara çeşitli hediyeler vererek sevindirdi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg