Viyana Üniversitesi'ne kaydını yaptırmak için yola çıkan Beyza Şenonay'a Avusturya mezar oldu.
İddialara göre, ülkenin Tulinn yakınlarında işçi olarak çalışan Beyza'nın dayısı, izin dönüşü yeğeninin de üniversite kaydını yaptırması için talihsiz kızla birlikte Avusturya'ya doğru yola koyuldu. Uzun süren yolcuğun ardından Macaristan sınırından Avusturya'ya giriş yapan Beyza Şenonay ve dayısının ailesi feci bir kaza geçirdi. Uykusuz olan dayısının, Donauufer otobanından direksiyon başında uyuklaması acı olayın yaşanmasına neden oldu.
Beyza'nın içinde bulunduğu araç önce bir araca arkadan çarparak karşı yönden gelen bir başka araç ile kafa kafaya girdi. Etrafa parçalar halinde savrulan otomobilde bulunan 19 yaşındaki Beyza Şenonay hayatını kaybetti. 50 yaşındaki sürücü ile 39 yaşındaki eşi kazadan hafif yaralı kurtulurken, biri 15 diğeri 12 yaşında iki kız çocuğu ağır yaralandı. Yaralılar helikopterle Korneuburg Devlet Hastahanesine kaldırıldı.
MODELLİK YARIŞMASINA KATILMIŞTI
Buz pateni sporuyla ilgilenen Beyza Şenonay'ın madalyalı bir sporcu olduğu öğrenilirken, güzelliğini de katıldığı modellik yarışmasında tescil etmek istediği ortaya çıktı.Geçen yıl İzmir'de düzenlenen Miss & Mr. Model 2010 yarışmasının yarı final elemelerine katılan Beyza Şenonay, güzelliği ve sempatisi ile de jürinin dikkatini çekmişti. Elemeler sırasında sesindeki hüneri de sergileyerek şarkı söyleyen Beyza'nın cenazesinin İzmir'e getirileceği öğrenildi.