‘odevabisi.com’ adlı sitenin öğretmenleri, okul hasreti çeken Polat kardeşlere evlerinde ders verecek.

Bedensel engelli Ali ve Hasan kardeşler yeni öğretmenleriyle tanıştı.

Engelleri sebebiyle okula gidemeyen Polat kardeşlerin “Okumak istiyoruz” feryadı karşılık buldu. Gazetemizde her perşembe yayınlanan Engelsiz Sayfa’nın bu haftaki sayısında yer alan haber üzerine harekete geçen bir grup öğretmen, bedensel engelli Ali (20) ve Hasan Polat (18) kardeşlere evlerinde gönüllü ders verecek. Sebebi tespit edilemeyen bir hastalıktan dolayı yatağa mahkûm olan, ancak anneleri sayesinde azmedip 1.5 yılda 8 sınıf birden geçen Ali ve Hasan Polat kardeşler, sonunda muratlarına erdi. “Anne evlerini sınıfa çevirdi, Ali 8 sınıfı bir yılda devirdi” başlıklı haberimizin ardından gazetemizi telefon yağmuruna tutan okurlarımız, “Biz ne yapabiliriz” diyerek dileklerini iletti.

HEDEF ÜNİVERSİTELİ YAPMAK

Aralarında psikiyatrist, özel eğitim öğretmeni ve üniversite öğrencilerinin bulunduğu www.odevabisi. com ve www.evokul.net internet sitelerinin eğitmenleri, Polat kardeşleri hem hayata hem de üniversiteye hazırlayabileceklerini bildirdi. Gönüllü öğretmenler, engelli kardeşleri evlerinde ziyaret ederek onlardan bilgi aldı.

Haberi duyunca çok etkilendiklerini belirten Matematik Öğretmeni Bekir Tamer, şunları söyledi:

“Engelli kardeşlerimize yardım etmeye karar verdik. Arkadaşlarımız hemen gönüllü oldu. Evde eğitim yöntemiyle lise müfredatı doğrultusunda program yapıp onları liseden mezun edip üniversiteye yerleştirmeyi düşünüyoruz. Çocuklar, beyin ve motivasyon olarak yeterli ve istekli.

Onlar, başarının fiziki ortam ve fiziki aktivitelerden önce inanç, özgüven ve motivasyonda esas olduğunun somut göstergesi. Kardeşlerimize gerekirse proje ortaklığı yaptığımız Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul ile psikolojik destekte de bulunacağız.”

DÜNYALAR ONLARIN OLDU

Kendilerine sahip çıkılmasından son derece mutlu olduklarını belirten Polat kardeşler ise öğretmenlere teşekkür etti. Anne Sabiha Polat, “Sesimizi duyurduğu için Türkiye Gazetesine çok minnettarız. Allah herkesten razı olsun. Çocuklarımın yüzünü güldürdünüz” şeklinde sevincini dile getirdi.

İLK DERSİ VERDİLER

Engelsiz Sayfa’da yer alan haberimiz üzerine harekete geçen Matematik Öğretmeni Bekir Tamer, Haliç Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği öğrencisi Numan Mutluk, İstanbul Üniversitesi Hukuk fakültesi öğrencisi İlker Örs, Boğaziçi Üniversitesi Felsefe öğrencisi Özgür Beşir Nayır ve İstanbul Üniversitesi Fizik öğrencisi Arif Arslanoğlu, engelli Ali ve Hasan Polat kardeşleri ziyaret edip ilk gönüllü dersi verdi.

Fatih Selek-Türkiye Gazetesi