Köşk İlçesi"nde geçtiğimiz aylarda temeli atılan Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Köşk Meslek Yüksekokulu Binası için adeta seferberlik ilan edildi. Hayırseverlerin desteği ile bitme aşamasına gelen okulun binasını da yine Köşklü hayırsever bir müteahhit üstlendi. Tüm malzemelerini okul binası için kullanan inşaat mühendisi ve müteahhit Yusuf Aydın, “Memleketim Köşk ilçesine olan vefa borcumu ödemeye çalışıyorum” dedi.
Kendisinin Köşk Lisesi mezunu olduğunu ve genç nesil olarak ilçede bir üniversitenin olmamasının eksikliğini çok yaşadığını belirten Yusuf Aydın, Köşk Belediyesi, Kaymakamlık ve AK Parti Aydın Milletvekili Atilla Koç"un girişimleri ile üniversite binası yapmak için Vakıf kurulunca çok heyecanlandığını belirtti. Başta Hayırsever İşadamı Hakkı Keleşoğlu olmak üzere herkesin bu okulun yapımı için seferber olduğunu kaydeden Yusuf Aydın, “Milletvekilimiz Atilla Koç, Kaymakamımız İsmail Soykan ve Belediye Başkanımız Rıfat Kadri Kılınç kapı kapı dolaşıp bu okul için herkesten destek istemeye başladı. Ben de bir mühendis ve müteahhit olarak hiçbir ücret almadan kendi kalıbım ve çeşitli inşaat malzemem ile bu binayı yapabileceğimi söyledim. Herkes karınca kararınca bu okulun yapımı için çalışıyor” dedi.
Küçük bir ilçe için yaklaşık 2.5 milyon TL tutan binanın yapımının kolay olmadığını ancak hayırseverlerin desteği ile bu zorlukları aştıklarını belirten Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, “Hayırsever halkımızın destekleri ile okul binamızın inşaatı hızla devam ediyor. Bazen hiç kimsenin haberi yokken, inşaata malzeme ile yanaşan bir kamyon "Falan kişi hayrına bir kamyon tuğla gönderdi. Nereye indirelim” diye soruyor. Hayırseverlerin bu destekleri bizlere daha çok şevk veriyor” dedi.